BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Lichtwandeling Ever Meulen officieel geopend

Op de foto mét hoed Kuurnenaar Ever Meulen tijdens de opening van ‘zijn’ lichtwandeling (Foto FVL)

WERVIK – Afgelopen vrijdag werd de lichtwandeling Ever Meulen geopend. Deze wandeling leidt je langs een viertal bijzondere plekken in de stad, met elkaar verbonden door een korte wandellus van circa 3 kilometer.

B.R.U. ging op verkenning en ervoer een belevingstocht op maat van gezinnen met kinderen en minder sportieve wandelaars. Met lichtbakens, originele bewegwijzering en … een plannetje weten avondlijke trekkers er vlot hun weg te vinden.

Belgisch striptekenaar

De lichtwandeling trekt dit jaar de kaart van Ever Meulen. De naam Ever Meulen (°1946) doet bij de liefhebbers van stripverhalen en column illustraties wellicht een belletje rinkelen.

Deze gerenommeerde illustrator en grafisch kunstenaar, afkomstig uit Kuurne, bepaalde – onder meer – jarenlang mee the looks van het populaire weekblad Humo.

Nog tot en met 5 november loopt in het Nationaal Tabaksmuseum trouwens de tijdelijke expo ‘Smokebility’ met werk van hem.

Urban Mapping

Een bedrijf uit Kortrijk dat eerder al beeldanimaties deed voor verschillende lichtevenementen, zoals ‘De Lumineuze Nachten’ (Roeselare) en ‘The Crystal Ship by Night’ (Oostende) houdt er de lichtsfeer in. Met het werk van Ever Meulen, dat nog nooit eerder in bewegende vorm te zien was, zorgt Urban Mapping alvast voor een primeur.

Praktisch

Deze gratis wandeling is dagelijks geopend tussen 18u00 en 22u00 en start aan het Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63 Wervik. Hier kunnen wandelaars een kaartje met het wandeltraject afhalen. Digitaal navigeren kan ook: aan de voorgevel van het museum hangt een raamsticker met QR-code.

De openbare verlichting is op sommige plaatsen langs de wandeling gedoofd. Het dragen van een fluo-hesje én het aan boord hebben van voldoende verlichting is dus veiligheidshalve aan te raden.

De Ever Meulen lichtwandeling doet je Wervik anders beleven! Nog tot 5 november 2023. Meer informatie vind je hier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws