BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

‘Open Geest’dagen op zondag 8 oktober in AZ Groeninge Kortrijk

Heb je interesse? Ben je nieuwsgierig? Wil je kennis maken? Ben je zelf of via een naaste in contact gekomen met mentale gezondheidsproblemen? Iedereen is welkom! Op zondag 8 oktober zwaaien op de campus Kennedylaan, tussen 10u en 17u, de deuren van het therapiehuis – het Huis van Beweging – open.

Rondgang

Tijdens een rondgang door het Huis van Beweging kan je er aan meerdere interactieve sessies deelnemen: via VR-experience het rustgevend gevoel van de nieuwe comfortroom ervaren; al wandelend ontdekken hoe onder andere moestuin, ezels en natuur in de therapiesessies worden geïntegreerd; voelen wat relaxatietherapie en lichaamswerk kunnen betekenen. De relaxatietherapie voor volwassenen gaat door om 10u30 en om 11u30. Het lichaamswerk voor kinderen is van 13u tot 17u; ervaren hoe verschillende promillages je evenwicht en coördinatie beïnvloeden via de alcoholbril; in de belevingsruimte ervaren hoe een psychose of een depressie aanvoelt.

Tentoonstellingsruimte

In de tentoonstellingsruimte vind je creatieve werken van patiënten en kan je er luisteren naar verhalen over hun opname en hun herstel.

Infomarkt

Op de info-markt krijg je doorlopend informatie over verschillende thema’s, onder meer: de diensten psychiatrie en de spoedwerking binnen geestelijke gezondheidszorg; middelengebruik versus misbruik, angst en trauma, psychose, depressie, suïcide en euthanasie; vereniging voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid; de verschillende vormen van therapie: verbale en non-verbale therapie, creatieve therapie, bewegingstherapie en ervaringsgerichte therapie.

Hoeve Te Coucx

In Hoeve Te Coucx kan je iets drinken of kleins eten. Radio Open Geest klinkt er door de boxen. Voor de jongsten is kinderanimatie en een knutselactiviteit voorzien.

Praktisch

Vooraf inschrijven is niet nodig; de inkom is gratis, je kan je aanmelden tot 16u30; het evenement is rolstoeltoegankelijk; je kan je die dag gratis parkeren op parking Het Notenhof.

De Open Geestdagen zijn een initiatief van Te Gek!? De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen voor het eerst de deuren wijd open voor het publiek.

Lees hier meer over de Open Geestdagen

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd