BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

RouteYou lanceert virtueel wandelknooppuntennetwerk voor Wallonië

Copyright RouteYou

GENTBRUGGE/ZOTTEGEM – RouteYou lanceert een virtueel wandelknooppuntennetwerk voor Wallonië, met meer dan 12.750 km aan wandelpaden door de groenste en meest rustige delen van Zuid-België.

Geweldig nieuws voor knooppuntliefhebbers. Vanaf nu kan je ook knooppuntwandelen in de meeste regio’s van Wallonië. Ontdek moeiteloos de 12.750 km wandelpaden dankzij het virtueel knooppunten- netwerk van RouteYou. Meer dan 85% van het netwerk bestaat uit onverharde paden of autoluwe wegen die door de meest groene en rustige regio’s van Wallonië leiden.

Waarom

Wandelen via knooppunten is overduidelijk een succes. Zo lanceerden de Oostkantons recent nog een prachtig wandelknooppuntennetwerk. In Nederland en Vlaanderen zijn wandelknooppuntennetwerken al jaren ingeburgerd. Meer en meer krijgen virtuele knooppuntennetwerken hun plaats naast de bewegwijzerde versie. “Cijfers tonen aan dat virtuele knooppunten bijna even populair zijn als knooppunten die bewegwijzerd zijn op het terrein”, dixit Sven Nijs van NodeMapp.

Als antwoord op de vraag van gebruikers en als ondersteuning van de Waalse gemeenschap, besliste
RouteYou een virtueel wandelknooppuntennetwerk in Wallonië uit te werken. Zo worden er prachtige paden op een heel toegankelijke manier ontsloten.

Hoe is het gemaakt

Bij het creëren van het virtueel wandelknooppuntennetwerk werd rekening gehouden met de eigenschappen van de paden, de schoonheid van de omgeving, bestaande netwerken en routes van professionele organisaties en community input.

Door de integratie van de RouteYou wandelheatmap konden de populairste wandelsegmenten, op basis van meer dan 470.000 recente wandelingen, opgenomen worden in het netwerk.

Wat mag je verwachten

Het wandelknooppuntennetwerk voor Wallonië is eenvoudig te gebruiken dankzij het beproefde knooppuntensysteem. Er is een duidelijk visueel onderscheid tussen onverharde en verharde paden. Het betreft hoofdzakelijk autovrije en autoluwe wegen.

Hoe gebruiken

Door de integratie van het digitaal knooppuntennetwerk in een routeplanner, kunnen gebruikers eenvoudig zelf wandelingen samenstellen langs de paden, volledig in lijn met hun specifieke wensen op vlak van lengte, startplaats, regio, moeilijkheidsgraad, duur enzovoort.

De virtuele knooppuntenplanner voor Wallonië is reeds beschikbaar in de apps van RouteYou en NodeMapp, twee van de grootste Belgische platformen voor knooppuntenroutes.

Work in progress

De eerste versie van dit netwerk zal niet de laatste zijn. In eerste instantie omvat het netwerk delen van
Henegouwen, Namen en Luxemburg. Nog voor het einde van het jaar vult RouteYou dit verder aan met andere Waalse regio’s. Het netwerk blijft dus een dynamisch gegeven, dat wordt aangepast op basis van de input van individuen en professionele organisaties.

Als er ergens lokale of regionale nieuwe netwerken of routes worden gerealiseerd, zal RouteYou het wandelknooppuntennetwerk op basis van die professionele input bijsturen. Maar ook de lokale terreinkennis van een individuele gebruiker kan als referentie genomen worden.

Laat ons samenwerken

Met de lancering van dit netwerk nodigt RouteYou ook alle (grotere en kleinere) toeristische organisaties,
sportdiensten, natuurverenigingen, horeca en andere lokale organisaties uit om samen te werken. Ze
verwelkomen elke feedback en de mogelijkheid om deze digitale oplossing via de organisaties aan te bieden.

Ontdek hier hoe je jouw kennis en feedback kan delen met RouteYou en werk actief mee aan een volgende versie feedbackwandelknooppunten.routeyou.com

RouteYou lanceert virtueel wandelknooppuntennetwerk voor Wallonië

wandelknooppunten.routeyou.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws