BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Subsidies voor uitbouw tragewegennetwerk

(Copyright www.tragewegen.be)

LEBBEKE/MAARKEDAL – De Provincie Oost-Vlaanderen wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen gebruik te maken van het tragewegennetwerk. De gemeenten Lebbeke en Maarkedal ontvangen subsidies van de Provincie voor de uitbouw van hun trage wegen.

Trage wegen zijn buurtwegen, jaagpaden, voetwegen en kerkwegels voor niet-gemotoriseerd verkeer. De Provincie ondersteunt lokale besturen bij de (her)aanleg van trage wegen, de plaatsing van signalisatie die het tragewegentraject voor de gebruiker kenbaar maakt, de opmaak van tragewegenkaarten en de groenaanleg langs trage wegen.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor mobiliteit stelt: “De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen en recreatie gebruik te maken van het tragewegennetwerk. Daarom ondersteunen we gemeenten bij de heraanleg van trage wegen.”

Lebbeke ontvangt subsidies van de Provincie voor meerdere projecten. Het gaat over een totaalbedrag van 52.564,64 EUR.

Maarkedal wil een trage weg heraanleggen, namelijk voetweg 96 – Kaperij, bosweg in het Burreken ter verbinding met het geboortebos enerzijds en Heidestraat anderzijds. De gemeente ontvangt voor dit project een subsidie van 4.622,34 EUR van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Lees hier meer informatie over trage wegen

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws