BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen en bijkomende routes

ZAVENTEM – Tijdens het winterseizoen op Brussels Airport hebben passagiers dit jaar de keuze uit 135 rechtstreekse bestemmingen. Daarbij ook opnieuw de typische wintersportbestemmingen, maar ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen en verschillende bijkomende routes, onder meer naar Egypte. De luchthaven is aangekleed in het thema Belgian Treasures, waarbij onze Belgische specialiteiten, van Magritte over de Smurfen tot het Belgische lekkers, in de kijker worden gezet.

54 luchtvaartmaatschappijen bieden tijdens het winterseizoen van dit jaar 135 bestemmingen aan van op Brussels Airport. Daarbij zijn er ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen die deze winter hun activiteiten op Brussels Airport opstarten.

Royal Jordanian biedt drie wekelijke vluchten aan naar Amman, en Flynas zal in december voor het eerst vliegen naar Jeddah in Saudi-Arabië, ook met drie vluchten per week.

Intercontinentaal netwerk

Het intercontinentale netwerk wordt verder versterkt met hogere frequenties. Qatar Airways breidt de frequentie naar Doha uit van 7x naar 10x per week, en Etihad Airways verhoogt zijn vertrekken naar Abu Dhabi van 5x naar 7x per week. Brussels Airlines gaat deze winter opnieuw ook meer vliegen op West-Afrika. Hainan Airlines zet de deze zomer gelanceerde vluchten naar Shenzhen verder.

TUI fly

TUI fly heeft het aantal bestemmingen en vluchten op Noord-Afrika deze zomer al fors uitgebreid en voegt daar deze winter ook Algiers en Tunis aan toe.

Dit betekent dat TUI 10 bestemmingen aanbiedt in Marokko, 5 in Algerije en 3 in Tunesië. Ook voor de wintersportliefhebbers zal er vanaf december weer keuze zijn met vluchten naar Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk, en Kittila en Kuusamo in Finland.

Voor wie op zoek gaat naar de winterzon is er een groeiend aanbod naar Egypte, met 5 bestemmingen: Cairo, Hurghada, Marsa Alam, Sharm-El-Sheikh en Luxor, en naar de Kaapverdische Eilanden.

Ook Banjul in Gambia is opnieuw een populaire winterbestemming, net als de gebruikelijke zonnigere bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, met een keuze uit Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote.

TUI fly vliegt deze winter ook weer naar de Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico.

Andere luchtvaartmaatschappijen die deze winter het aantal vluchten gevoelig uitbreiden zijn onder andere Transavia, Swiss, SAS, Vueling , SunExpress en Brussels Airlines.

Herfstvakantie van start met aandacht voor Belgian Treasures

Het eerste weekend van de herfstvakantie, met de start van de vakantie in het Franstalig onderwijs, verliep alvast vlot. Vrijdag 27 oktober wordt de drukste dag (met 76.000 passagiers), met daarbij ook de start van de vakantie in het Nederlandstalig onderwijs. Over de volledige vakantieperiode (van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 5 november) worden er bijna 1,1 miljoen passagiers verwacht.

Bij de start van het winterseizoen verwelkomt Brussels Airport de passagiers in een typisch Belgisch thema, namelijk de Belgian Treasures. Tot half november is de luchthaven gedecoreerd met aandacht voor onze Belgische specialiteiten en ambassadeurs, van Magritte en de Smurfen tot het typische lekkers zoals onze Belgische bieren, wafels, frietjes en chocolade. Ook de Belgische winkels, Magritte en Urban Therapy, zetten hun producten in de kijker.

Brussels Airport raadt de passagiers aan om op tijd naar de luchthaven te komen, namelijk twee uur op voorhand voor een Schengenvlucht en drie uur op voorhand voor een niet-Schengenvlucht. Daarnaast is het ook aan te raden om vooraf uw transportmiddel te kiezen (trein, bus, auto, taxi, car-sharing) en, voor wie met de auto komt, een parkeerplaats te reserveren. BRUce, de virtuele assistent van Brussels Airport, geeft via de “Volg uw vlucht”-functie ook alle updates over uw vlucht via Whatsapp of Messenger, na registratie op de website.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws