BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Vredesmars trekt door centrum van Kortrijk met duidelijke boodschap “Stop het bloedvergieten”

KORTRIJK – Woensdagavond vond er een vredesmars plaats in het centrum van Kortrijk, georganiseerd door Platform Palestina Solidariteit. De mars begon op de Veemarkt en eindigde op het Nelson Mandelaplein. Er deden ongeveer zeshonderd betogers mee, waaronder enkele bekende gezichten zoals Kortrijks PDVA-boegbeeld Natalie Eggermont en Groen-gemeenteraadsleden Matti Vandemaele, David Wemel en Philippe Avijn. Tijdens de mars werden er geen incidenten gemeld, op enkele knallende bommetjes en één gemaskerde man na die beleefd gevraagd werd zijn sjaal rond zijn gezicht weg te nemen. De leuzen die werden gescandeerd waren voornamelijk gericht op het stoppen van de bezetting en het vrijmaken van Gaza en Palestina. Het stadsbestuur van Team Burgemeester, Vooruit en N-VA liet eerder op de dag reeds de vlag van de Verenigde Naties hijsen aan het Kortrijkse stadhuis als reactie op het Israëlisch-Palestijns conflict en riep op tot het respecteren van de mensenrechten.

Foto’s Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws