BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Afsluiting plein en parking wegens instortingsgevaar

MIDDELKERKE/WESTENDE – In Westende-Bad wordt het Rauschenbergplein tussen de Koning Ridderdijk en La Terraza samen met de bijhorende ondergrondse parking uit veiligheidsoverwegingen voor onbepaalde duur volledig afgesloten.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker besliste om het Rauschenbergplein tot nader order af te sluiten voor wandelaars en passanten. Het plein wordt volledig afgezet met nadarhekkens. De ondergrondse parking wordt afgesloten met betonblokken. Eigenaars van garages werden hiervan via hun syndicus op de hoogte gebracht.

Stabiliteitsproblematiek

Dat er problemen zijn met de stabiliteit van het plein is een publiek geheim. Het resultaat van een stabiliteitsstudie van het Rauschenbergplein waarvan het gemeentebestuur kennis nam, toont aan dat de stabiliteitsproblemen nog veel groter zijn dan gedacht. De toegang tot het plein en de ondergrondse garage worden tot nader order afgesloten.

Poging tot overleg

Nog werd er luidens de burgemeester getracht van een constructief overleg op te starten met de vereniging van mede-eigenaars van de ondergrondse parking en hun syndicus.

Een evenwichtige dialoog is op dit moment niet mogelijk volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Zij moeten nu de tijd nemen om zich te beraden over mogelijke maatregelen om de stabiliteit van de parking opnieuw te garanderen. Pas wanneer ik mij er als burgemeester voldoende van kan vergewissen dat het stabiliteitsprobleem is opgelost, kunnen de parking en het plein opnieuw vrijgegeven worden.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws