BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Diedjies loopt nokvol voor Diedjies Back To The Roots

Kuurne – Zaterdagavond waanden zich maar maar liefst 2000 feestgangers in de tijdsmachine van Diedjies die hen terug bracht naar de beginjaren van de populaire discotheek. Reeds lang voor aleer de deuren openden stond reeds een lange wachtrij ongeduldig voor de toegangsdeur van Diedjies.

Een van de oudste discotheken van Vlaanderen keerde zaterdagavond terug naar zijn beginjaren. Toen aanvankelijk DJ Poll Van Ghent even geleden met het idee kwam om dergelijke avond te organiseren, liep de familie Van Wonterghem niet meteen warm voor het idee. Toen ook Kuurns burgemeester Francis Benoit even later kwam met dezelfde vraag ter gelegenheid van #900jaarkuurne, wijzigde echter deze visie , mede omdat Diedjies mee deel uitmaakt van de Kuurnse geschiedenis.

Het was zaterdagavond burgemeester Francis Benoit die als eerste DJ de spits mocht afbijten, gevolgd door een rij legendarische legendes zoals dj Fredo, Perdro, Tony Power, Dirk Stoops, Renato en Poll Van Ghent. Maar het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de eerbetuiging aan Marc Van Wonterghem en Paul Declercq, oftewel DJ Marco en Pode. Zij waren immers de grondleggers van de discotheken in Vlaanderen en de oprichters van een van de meest waardevolle bezittingen Kuurne. Ook Margriet Hermans was zaterdagavond eveneens paraat om de spectaculaire entree van Pode en Marco in goede banen te leiden.

Naast de nostalgische optredens kon er niet omheen gezien worden dat generaties zaterdagavond opnieuw met elkaar werden herenigd. Of er reeds aan gedacht wordt om in de toekomst dergelijke reünie nogmaals te laten plaatsvinden is niet gekend.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws