BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Eerste stap gezet naar verhuis van gemeentescholen Pienter en Wijzer

Foto’s Hendrik Lefebvre

Kuurne – In september zullen de scholen Pienter en Wijzer verhuizen naar een nieuwe locatie aan de paardenrenbaan. Afgelopen maandag werd er in de Pienterschool een bijzondere tentoonstelling gehouden waarbij al het schoolmateriaal dat niet mee zal verhuizen werd uitgestald. 

De Heemkundige kring Cuerna kreeg als eerste de kans om een keuze te maken uit de tentoongestelde spullen, gevolgd door het schoolpersoneel en de gemeente Kuurne. Zij kregen elk de mogelijkheid om enkele voorwerpen uit het verleden van beide scholen te verzamelen. De tentoongestelde spullen betroffen onder andere dagboeken, rapporten, telramen, de tafels van vermenigvuldiging, grote illustraties, reageerbuisjes, een wereldbol, opgezette dieren, het oude- en nieuwe testament, spaarboekjes en heel wat ander lesmateriaal dat afkomstig was van Pienter en Wijzer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online