BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Geplande vredes fakkeltocht op vooravond 11 november afgelast wegens hevige regenval

Kuurne – De geplande fakkeltocht die in Kuurne zou doorgaan op de vooravond van 11 november is in laatste instantie afgelast wegens de slechte weersomstandigheden.  Met deze fakkeltocht die voor het eerst georganiseerd werd in 2016 wil het Leieslagcomité Kuurne jaarlijks de oorlogsslachtoffers uit de  beide wereldoorlogen herdenken.  Ook het herdenkingsmoment die daarop zou volgen op de Kuurnse begraafplaats werd eveneens om dezelfde reden  gecanceld.  Deze morgen werden wel bloemen neergelegd door het gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne en een delegatie van het gemeentebestuur ter nagedachtenis  van de gesneuvelden van beide oorlogen aan het Leieslagmonument gelegen langs het jaagpad aan de Leie.  Dit monument kreeg  onlangs trouwens nog de officiële erkenning als ‘Belgium Battlefield of Europe’.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws