BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Koning bezoekt de Westhoek naar aanleiding van de overstroming

Foto: FVL

Westhoek – Vrijdagvoormiddag bracht koning Filip een Bezoek aan de Westhoek naar aanleiding van de wateroverlast. De koning woonde eerst een vergadering van het provinciaal coördinatiecomité bij samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, gouverneur Decaluwé en de burgemeesters van de getroffen gemeentes op het stadhuis van Diksmuide en kreeg de koning een stand van zaken omtrent de maatregelen die worden genomen om de waterellende aan te pakken. Daarna bezocht de koning de Commandopost (CP-Ops) in de gebouwen van de technische dienst van Diksmuide om vervolgens langs te gaan bij Brandweer Westhoek – post Diksmuide om de mensen die zich de voorbije dagen hebben ingezet op het terrein, een hart onder de riem te steken.

Tenslotte bezocht de koning samen met de minister, de gouverneur en de burgemeesters naar een landbouwhoeve die volledig omsingeld is door water en sprak er met de bewoners die toch wel tevreden zijn dat hun situatie ernstig genomen wordt. Na de waterellende van 1993 werd een Winterdijk gebouwd van 5 meter hoog die toch heel wat water heeft kunnen tegenhouden. Het waterpeil van de IJzer bereikte woensdag een maximumhoogte van 5,15 meter waardoor toch wel wat water over de dijk stroomde en hierbij de toegangsweg en meerdere landbouwbedrijven deed onderlopen

Foto: FVL

Foto: FVL

Foto: FVL

Gerelateerde berichten
Wateroverlast Westhoek – Leiestreek
Preventieve maatregelen langs IJzerdijk in Middelkerke
Waterlopen in West-Vlaanderen tot boven het waakpeil Actuele toestand

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws