BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurne pakt uit met primeur gezien binnenkort geld kan afgehaald worden in het gemeentehuis

Kuurne – Vanaf woensdag zes december zal het gemeentehuis van Kuurne een primeur hebben in Vlaanderen. Het zal namelijk de eerste gemeente zijn die een geldautomaat zal aanbieden in zijn gemeentehuis voor de afhaling van cash geld. 

Momenteel kan de Kuurnse bevolking terecht op vier plaatsen in de gemeente om cash af te halen aan een geldautomaat, waaronder het Crelan- en Argenta kantoor. Er is echter nog onzekerheid over de twee toestellen in het KBC filiaal.

Voorbereidingswerkzaamheden van start

Vorig jaar werd de gemeente benaderd door Batopin, het nieuw, bankneutraal netwerk van geldautomaten in België, om ook in het gemeentehuis van Kuurne twee bankautomaten te plaatsen. De gemeente stemde in op deze vraag en de nodige voorbereidingswerken gingen daarvoor vorige week van start . 

Openbaar toilet

“Momenteel worden deze werkzaamheden uitgevoerd door de eigen gemeentediensten en zullen de automaten zelf aansluitend worden geplaatst door het bedrijf Batopin.”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “ Er zal een geldautomaat worden geïnstalleerd in de buitenmuur en in de inkomhal van het gemeentehuis. De bankautomaat die in het sas van het gemeentehuis zal worden geplaatst zal toegankelijk zijn van 6 uur ’s morgens tot middernacht. Daarnaast zal er ook een openbaar toilet ter beschikking zijn voor de bevolking. De andere automaat die in de buitenmuur zal worden geplaatst van ons gemeentehuis zal 24 op 24 uur beschikbaar zijn voor geldafhaling.  Het hellend vlak van het gemeentehuis zal tevens de mogelijkheid bieden aan mindervallieden om eveneens contant geld af te halen in het gemeentehuis. De twee geldautomaten zijn alvast heel centraal gelegen en camera’s zullen instaan voor extra beveiliging van de gebruikers van de automaten en de bewaking van de twee nieuwe geldautomaten zelf. “  Burgemeester Francis Benoit is alvast heel enthousiast over deze nieuwe service en hoopt dat het een meerwaarde zal bieden voor de inwoners van Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws