BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nacht van de wetenschap

Foto NSK

Kuurne – Maandagavond vond de tweede editie van de Nacht van de Wetenschap plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Kuurne.

Dit jaar waren Wouter Bossuyt, manager bij de Genomics Core aan de KUL, en Jonas Deré, professor wiskunde aan de KULAK, de sprekers van de avond. In totaal waren er 135 aandachtige toeschouwers aanwezig om naar de wetenschappelijke presentaties te luisteren. Het bijzondere aan dit evenement is dat de sprekers zelf in Kuurne wonen of een link hebben met de gemeente. Tijdens de avond werd er onder andere gesproken over het belang van genetica in ons dagelijks leven, zoals in de supermarkt, het ziekenhuis, het leidingwater en de archeologie. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de eeuwenoude wiskunde die vandaag de dag nog steeds wordt onderwezen, maar waar ook nieuwe ontwikkelingen in plaatsvinden. De voordrachten van beide sprekers werden goed ontvangen en trokken veel belangstelling. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op