BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Noodbrug moet bewoners toelaten veilig en droog hun woning te bereiken

Noordschote – In de westhoek blijft het overtollige water nog steeds voor problemen zorgen. Ondertussen is Brandweer Westhoek post Lo-Reninge begonnen met een noodbrug te bouwen in een overstroomd gebied.

Om de bewoners waarvan hun woning omsingeld is door het water toe te laten om deze veilig te kunnen bereiken heeft de brandweer een tijdelijke noodbrug gebouwd. “Dit hebben we nog nooit eerder moeten doen.”, reageert de brandweer, “De woning zelf dreigt niet onmiddellijk onder te lopen, maar de toegangsweg ernaar toe is net een rivier. Voor de bewoners was het niet meer veilig om hun woning te bereiken, en al zeker niet in het donker. Het water kwam tot boven hun laarzen en de dochter (9) moest op de rug van haar papa gedragen worden om veilig op het droge te geraken. Daarom de bouw nu van deze noodbrug met een lengte van +/- 40m via de tuin van een buurman naar de woning die ingesloten is door het water.” De noodbrug komt ongeveer 20 cm boven het water uit en is voorzien van een leuning zodat de gebruikers zich kunnen vasthouden en zo hun evenwicht niet verliezen.

Foto’s FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws