BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Organisatie 6 Uren van Kortrijk blikt terug op top editie

Foto’s Samson

Kortrijk – Afgelopen weekend was de 6 Uren van Kortrijk toe aan zijn dertigste editie. Ondanks de recente wateroverlast had het parcours geen last van problemen en waren er slechts enkele kleine slippartijen. Zowel op het gebied van deelnemers als toeschouwers beleefde de 6 Uren van Kortrijk een topeditie.

“We hadden nog nooit zoveel deelnemers en ook langs het parcours kwamen heel wat toeschouwers de rally aanschouwen”, aldus Joost Ghyssel van de organisatie. “Deze editie van de rally was de tiende onder de nieuwe organisatie van Autostal Groeninghe, die in 2013 dit evenement nieuw leven inblies. Er was enige bezorgdheid over de overvloedige regenval van de afgelopen week, maar gelukkig had dit geen invloed op de rally. Er waren ook geen extra maatregelen nodig en er werd weinig extra regen voorspeld voor het weekend. Er waren geen ernstige ongevallen en de slippartijen resulteerden alleen in enkele auto’s die in de gracht belandden, maar snel werden geholpen door toeschouwers. Ook Junior Planckaert die een van de deelnemers was raakte trouwens van de weg, maar kon na reparaties weer verder rijden, zij het niet meer voor het klassement. Het aantal toeschouwers was indrukwekkend, met ongeveer vijfduizend mensen langs de weg op zaterdagavond en een groot aantal diehards die al vroeg op zondagochtend aanwezig waren. Het publiek hield zich goed aan de regels en er waren geen grote incidenten.”, aldus Joost Ghyssel. Het rallyfeest werd voortgezet in een tent op de Grote Markt van Kortrijk. De 6 Uren van Kortrijk werd dit jaar gewonnen door het duo Vincent Verschueren en Mathieu Vinckier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport