BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Terugkeer van geëvacueerde bewoners in de Westhoek

Foto: FVL

De hulpdiensten gaan sinds gisteren langs in de woningen die geëvacueerd werden na wateroverlast in de Westhoek. Ter plaatse wordt samen met de netbeheerder Fluvius bekeken of de bewoners er op een veilige manier kunnen terugkeren. Uiteraard moet de toegangsweg naar de woning vrij zijn van water en worden de woningen zowel door brandweer (CO- en gasmeting) en netbeheerder Fluvius (elektriciteit) gecontroleerd of alles veilig is.
Ondertussen zijn de 23 geëvacueerde woningen bezocht. Gisteren werden er al 9 woningen veilig verklaard. 11 woningen zijn nog steeds moeilijk bereikbaar, deze namiddag werden er 4 van die 11 woningen bezocht waarvan er opnieuw 2 zijn vrijgegeven. Morgen gebeurt er een nieuwe controle.
Geëvacueerde dieren, vooral achter de winterdijk, kunnen pas terug eenmaal het waterpeil er opnieuw verder gedaald is.
Ook de FOD Volksgezondheid nam ondertussen al contact op met de teruggekeerde bewoners om te peilen naar eventueel aanwezige psychosociale noden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws