BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Vijf cargo partners voor nieuwe gebouwen Brussels Airport bekend

BRUSSEL – Een jaar na de start van de werken voor de herontwikkeling van de zone Brucargo Centraal, zijn de vijf bedrijven die hun intrek gaan nemen in de toekomstige magazijnen en kantoren bekend.

Brucargo Centraal is het centraal gelegen deel van de cargozone op Brussels Airport en omvat 83.500 m². Er komen nieuwe cargo gebouwen in deze zone waarbij modernisering, innovatie en duurzaamheid centraal staan. Nippon Express, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en DSV, partners die reeds actief zijn op Brussels Airport maar hun activiteiten verder willen uitbreiden, zullen er in 2025 hun intrek nemen.

Zone van 83.500 m²

De herontwikkeling van de zone Brucargo Centraal, centraal gelegen in de cargo-zone op Brussels Airport, ging iets meer dan een jaar geleden van start.

Na de afbraak van de verouderde gebouwen, waarvan de meesten al een paar jaar leeg stonden, en wegenwerken, starten nu de eigenlijke bouwwerken met de plaatsing van de eerste funderingspalen voor de nieuwe gebouwen.

In totaal wordt er 70 miljoen euro geïnvesteerd in de herontwikkeling van deze zone van 83.500 m², die zich in het hart van de cargo-activiteiten bevindt. Bij de realisatie van de nieuwe gebouwen staan modernisering, innovatie en duurzaamheid centraal. 

“Ik ben heel blij dat we deze belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van Brucargo Centraal hebben bereikt, met de plaatsing van de eerste funderingspalen en de bekendmaking van de 5 partners die zich hier zullen vestigen. We zijn verheugd dat DSV, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en Nippon Express hun intrek in de toekomstige gebouwen zullen nemen. Zij zijn partners van Brussels Airport die hun activiteiten verder willen uitbouwen en willen genieten van een state-of-the-art infrastructuur”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Na de realisatie van verschillende bouwprojecten in de cargozone in de afgelopen jaren, gaan de ontwikkelingen volop door om aan de groeiende vraag naar capaciteit te voldoen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws