BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Wegdek van Nieuwpoortsesteenweg (N318) in Oostende wordt afgewerkt vanaf 27 november

OOSTENDE – Op maandag 27 november werkt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan het wegdek op de Nieuwpoortsesteenweg (N318) in Oostende. De rioleringswerken, in opdracht van Aquafin en Farys, liggen er stil sinds augustus 2023 door een onderzoek naar PFAS-vervuiling. Om het rijcomfort ter hoogte van de zone te verbeteren, wordt het wegdek er hersteld in afwachting van de verdere werken. De asfalteringswerken duren tot en met vrijdag 1 december. Bij goed weer wordt de toplaag van het fietspad al op 24 november aangelegd. Tijdens de werken wordt de weg afgesloten en rijdt verkeer tussen Middelkerke en Oostende om via de Duinkerkseweg (N341), Torhoutsesteenweg (N33), Leffingestraat (N369), Fleriskotstraat en de Kalkaartweg (N324).

Sinds 2022 werkten Aquafin en Farys aan de riolering op de Nieuwpoortsesteenweg. Midden augustus 2023 werden de werken stilgelegd door een onderzoek naar PFAS-vervuiling in de buurt van de Oostendse luchthaven.

Het onderzoek naar mogelijke vervuiling van de bodem en het grondwater loopt momenteel nog volop en de rioleringswerken zullen dus niet meteen opnieuw opgestart worden.

Comfort voor verkeer verbeteren

De onderste laag van het wegdek van de Nieuwpoortsesteenweg ligt er, maar sinds het stopzetten van de werken, werd er niets meer aangepast. Sinds augustus 2023 rijdt het verkeer dus over de onderste laag asfalt. Dat is niet comfortabel voor het gemotoriseerd verkeer en daarom wordt de bovenste laag asfalt aangelegd. Zo rijdt het verkeer binnenkort op een comfortabele manier van, naar en voorbij de Oostendse luchthaven.

Werken vanaf 27 november

De werken op de Nieuwpoortsesteenweg starten op maandag 27 november en zijn volgens de huidige planning achter de rug op vrijdag 1 december. Let wel: deze planning houdt geen rekening met slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden.

Omleiding voor doorgaand verkeer

De Nieuwpoortsesteenweg wordt tijdens de werken afgesloten tussen de Middenlaan en de Duinkerkseweg (N341) voor het gemotoriseerd verkeer tussen Middelkerke en Oostende. Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Duinkerkseweg, de Torhoutsesteenweg (N33), de Leffingestraat (N369), de Fleriskotstraat en de Kalkaartweg (N324).

Alle informatie leest u op wegenenverkeer.be/oostende.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken