BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Wegwerkzaamheden vertraagd door aanhoudend regenweer

Copyright Agentschap Wegen en Verkeer

DIKSMUIDE – Door de vele regen van oktober en november, hebben de werken aan de zuidwestelijke omleidingsweg (N35f) in Diksmuide vertraging opgelopen. De werken aan de Kaaskerkestraat worden dit jaar niet meer afgerond, maar duren tot begin maart 2024. De hinder voor het verkeer blijft tot het einde van de werken hetzelfde: verkeer naar Diksmuide volgt een omleiding via de Dodengangstraat en IJzerdijk.

Volgens de oorspronkelijke planning zouden de werken aan de rotonde op de Kaaskerkestraat eind 2023 achter de rug zijn. Door de vele regen in oktober en november hebben de werken echter sterke vertraging opgelopen en daarom schuift de einddatum op naar begin maart 2024.

Werken op de Kaaskerkestraat tot begin maart 2024

Volgens de bijgewerkte planning werkt de aannemer nog tot begin maart 2024 op de Kaaskerkestraat. Tot dan blijft de verkeerssituatie voor het verkeer hetzelfde: verkeer van Diksmuide naar Veurne rijdt voorbij de werfzone. Het verkeer naar Diksmuide volgt een korte omleiding via de Dodengangstraat en IJzerdijk.

Ook omleiding tijdens kerstperiode

Tijdens de kerstperiode werkt de aannemer niet op de werf, maar de Kaaskerkestraat kan niet opengesteld worden voor het verkeer in beide richtingen. Enkel het verkeer naar Veurne kan voorbij de werfzone. De huidige omleiding voor verkeer naar Diksmuide blijft dus ook tijdens deze periode gelden.

Fase 3 loopt verder

Daarnaast wordt er ook verder gewerkt aan fase 3 van de omleidingsweg, tussen de rotonde op de Cardijnlaan en de Woumenweg. Tijdens deze werken blijft de rotonde aan de Cardijnlaan langs een kant steeds toegankelijk voor het verkeer.

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/diksmuide.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken
Brandweer ruimt mazoutspoor in Pervijze

Brandweer ruimt oliespoor in Pervijze

DIKSMUIDE/PERVIJZE – Vanochtend werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het opruimen van een olie- of mazoutspoor in het centrum van Pervijze, langs de N35. Het spoor