BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

150 personen genieten van lekker kerstmaal dankzij Kuurne laat Leven

KUURNE – Op woensdag 27 december konden ongeveer 150 mensen, waaronder zo’n 70 kinderen, die het wat minder breed hebben in onze samenleving, genieten van een heerlijk kerstmaal in zaal De Regenboog, mogelijk gemaakt door de liefdadigheidsvereniging “Kuurne Laat Leven”. Het was de negende keer dat Kuurne Laat Leven deze mogelijkheid bood.

“Het is een langdurige traditie dat Kuurne Laat Leven een feestelijk kerstmenu bereidt en zo een vleugje vreugde probeert te brengen aan het einde van het jaar voor een groep mensen geselecteerd door het sociaal huis”, vertelt Inge Vannecke, voorzitter van Kuurne Laat Leven. “Daarnaast voorzien we ook geschenken voor kinderen tot acht jaar. Kinderen ouder dan acht jaar kregen als extraatje een snoepzak. Maar koken kost geld.”

“Een deel van dat geld werd onder andere verzameld via een quiz die we organiseerden en een etentje. Dit jaar ontvingen we ook financiële steun van de Orde van de Ezel, Alpro en de Wanorde. Ook logistiek mochten we steun ontvangen. Blue Label doneerde onze polo’s, Gilbert Defoort zorgde voor de kerststukjes op tafel, en Horta Dendauw schonk ons een aantal kerstroosjes. Groep Ubuntu stelde ons de zaal ter beschikking en Ateljee Moira verzorgde de kindergrime. We zijn dan ook heel dankbaar als liefdadigheidsvereniging dat we al deze steun mogen ontvangen. Ook dit jaar is David Claeys opnieuw onze kok van dienst. Samen met zijn keukenteam bereidde David dan ook opnieuw een heerlijke maaltijd!”

In totaal verzorgde een vaste crew van ongeveer acht personen, aangevuld met een team gelegenheidsvrijwilligers, afgelopen woensdag de kerstmaaltijd van Kuurne Laat Leven. Dit jaar bestond het menu uit romige groentesoep, een stoofpotje van gevogelte met garnituur van tuingroenten en rozemarijnaardappeltjes. Wie geen vlees lustte, kreeg een gegratineerde visschotel met fijne groenten en puree. Voor de kinderen was er een aangepast kindermenu. Na de maaltijd werd er ook nog animatie voorzien voor de aanwezigen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online