BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

850.000 passagiers vertrekken tijdens de kerstvakantie richting zon of sneeuw

850.000 passagiers vertrekken richting naar de zon of de sneeuw tijdens de vakantie

ZAVENTEM – Brussels Airport is al enkele weken gehuld in een feestelijk jasje met duizenden lichtjes die voor een magische eindejaarssfeer zorgen. Zo worden de meer dan 850.000 passagiers die tijdens de kerstvakantie verwacht worden met warmte en gezelligheid ontvangen. Naar de zon of sneeuw, een citytrip of een wat langere vakantie, in Europa of verder weg, de passagiers hebben de keuze uit 135 bestemmingen in alle hoeken van de wereld.

‘Brussels Airport – Where dreams start’ of ‘Brussels Airport – Waar dromen beginnen’, is de slogan van de eindejaarscampagne van Brussels Airport. Want het is op Brussels Airport waar heel wat kleine en grote dromen ontstaan of gerealiseerd worden. Ook dit jaar heeft de luchthaven alle troeven uit de kast gehaald zodat de terminal in een betoverende sfeer baadt.

De magie van de eindejaarsfeesten

Duizenden lichtjes schitteren naast tientallen kerstbomen en typische kerstdecoratie zoals de magische slee van de kerstman, een XXL-zetel en de prachtige reuzekerstbal die de reizigers voor de vertrekhal tegemoet straalt. En er is meer want de passagiers kunnen ook deelnemen aan tal van verschillende acties. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een postkaart versturen naar hun geliefden of een originele foto nemen bij één van onze prachtige sneeuwdecors om dit vervolgens te laten afdrukken in een sneeuwbal.

De kerstman en de elfjes

Dj’s die gekozen werden via een wedstrijd een aantal weken geleden, zorgen op hun beurt voor nog meer sfeer. Tussen 22 december en 4 januari wisselen ze elkaar namelijk af in de Après Sky DJ Booth aan het begin van Pier A. De Kerstman en zijn elfjes zijn ook van de partij na de veiligheidsscreening om de kleinsten onder ons te verrassen. En, last but not least, passagiers kunnen ook bijdrage aan het goede doel door één van de rode kerstballen aan te kopen. De opbrengst van die verkoop wordt namelijk integraal doorgestort naar de Make a Wish Foundation die de dromen van zieke kinderen waarmaakt.

Naar het strand én in de sneeuw

Er worden meer dan 850.000 passagiers verwacht op Brussels Airport, van vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari, een stijging van 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Vrijdag 22 december was de drukste dag van de vakantie met in totaal zo’n 60.000 passagiers waarvan 32.000 vertrekkers.

Er is een uitgebreid aanbod met 135 bestemmingen over de hele wereld waaronder ook een paar nieuwe bestemmingen zoals Amman (Royal Jordanian) en Jeddah (Flynas).

Daarnaast wordt er ook meer capaciteit voorzien richting Doha (Qatar Airways), Abu Dhabi (Etihad Airways), Marokko, Tunesië en Algerije (TUI fly).

Met bestemmingen zoals Egypte, de Kaapverdische eilanden, Gambia, de Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico kunnen ook diegenen die nood hebben aan zon rekenen op een brede waaier aan mogelijkheden. Toch liever naar de sneeuw? Met onder meer Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk en Kittila en Kuusamo in Finland in het aanbod is ook dat geen probleem.

Ontdek de magie van Brussels Airport in deze eindejaarsvideo

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws