BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Bibliotheek start met uitlenen van vinylplaten

Copyright 123RF

KORTRIJK – De volledige vinylcollectie met ca. 60.000 historische lp’s en singles wordt vanaf 9 december 2023 uitleenbaar voor iedereen.

Ongeveer 60.000 langspeelplaten en vinylsingles steken in de muziekcollectie van de Kortrijkse bibliotheek. Als lid van de bibliotheek kan je vanaf zaterdag 9 december gratis plaatjes lenen en mee naar huis nemen. Omdat de collectie zo groot is, reserveer je wat je wil eerst online via de catalogus / Mijn Bibliotheek.

Om de start van deze nieuwigheid te vieren, vallen er op zaterdag 9 december 2023 in de Kortrijkse bibliotheek extra’s te beleven. Zo is er van 10u tot 16u doorlopend vinylplaten verkoop, zijn er van 13u tot 16u live DJ’s en rondleiding in het vinylmagazijn en vindt tussen 16u en 18u de gratis lezing ‘Liefde voor vinyl’ door Johan Feys plaats.

Bovendien kan je op aanvraag een elpee of singel uit de uitgebreide vinylcollectie van de bibliotheek laten digitaliseren en branden op cd. Een unieke dienstverlening  in het Vlaamse bibliotheeklandschap.

Alle titels vind je terug in de online catalogus.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving