BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Dit jaar echte kerstboom in Sint-Michielskerk dankzij donatie Lieven Verhaeghe

KUURNE – Voor het eerst staat er achter het altaar in de Sint-Michielskerk een echte kerstboom. Deze zeven meter hoge boom, met een winkelwaarde van 300 euro, komt uit de tuin van Lieven Verhaeghe. Hij heeft de boom vorige week gedoneerd aan de kerkfabriek als kerstdecoratie om deze in de Sint-Michielskerk te plaatsen.

“De boom is 14 jaar oud waarvan hij 10 jaar in mijn tuin doorbracht”, vertelt schenker Lieven Verhaeghe,  “Zijn voorganger werd bij een gelijkaardige grootte tijdens de storm van 22 december 2013 in mijn tuin omver geblazen. Dat wilde ik koste wat kost echter geen twee keer meemaken gezien de schade die dit veroorzaakt heeft te groot was, vandaar dat ik hem doneerde aan de kerkfabriek.  Ik was gelukkig toen heel snel interesse kwam op mijn vraag vanuit de sint-Michielskerk zodat deze prachtige boom nu de kerstperiode nog warmer kan maken voor de bezoekers van deze kerk.”  

Voor de eerste maal echte kerkstboom

Ook pastoor Filip Debruyne is uitermate tevreden met deze flink uit de kluiten gewassen kerstboom in zijn kerk.  “Ik was meteen verkocht toen ik de boom zag”, legt pastoor Filip Debruyne uit, “Maar hoe krijg je zo’n grote boom hier?  Gelukkig konden we daarvoor beroep doen op de gemeente Kuurne die meteen akkoord was om het transport op zich te nemen van de boom.  Dankzij deze schenking is het de eerste maal dat we een echte kerstboom van dit formaat binnen onze kerk kunnen plaatsen.  Ondertussen werd de boom al wat aangekleed, maar de lichtjes zelf zullen pas op de derde zondag van de advent erin worden gehangen!”  Ondertussen is afgelopen zaterdag de opvolger van de kerstboom reeds aangekomen bij schenker Lieven Verhaeghe die in 2024 een make over van zijn tuin voorziet.  Ook nu betreft het alweer een Nordmann van 4 jaar oud.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws