BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Drukke vrijdagavond voor brandweerzone Fluvia

Foto Samson

HEULE/MARKE – Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in de Mellestraat in Heule. Gezien er niet meteen vuur zichtbaar was maakte de brandweer gebruik van een warmtebeeldcamera om het vuur op te sporen. Het vuur bleek zich echter te bevinden tussen het valse plafond van een plat dak van een aanbouw. De brandweer had twee uur nodig om het vuur te bedwingen en diende daarvoor een groot deel van het valse plafond te verwijderen.

Loos alarm

Even na 19.30 uur werd de brandweer van de brandweerzone Fluvia ook nog een tweede maal opgeroepen voor een schoorsteenbrand, ditmaal in de Peperstraat in Heule. Ter plekke aangekomen kon de brandweer echter geen vuurhaard ontdekken.

Bestelwagen vat vuur

Nadat op de E17 richting Frankrijk ter hoogte van Marke even voor 19.45 uur een bestelwagen vuur had gevat rukte de brandweer ook uit. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling en ook het verkeer op de E17 richting Frankrijk ondervond de nodige hinder door het brandende voertuig.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Schoorsteenbrand Jonkershove

Schoorsteenbrand Jonkershove

JONKERSHOVE – Donderdagvoormiddag iets voor 10.00u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Pastoor Costenoblestraat in Jonkershove, bij Houthulst. Bewoners merkten een hevige