BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

“Eau Revoir: Betoverend Lichtspektakel en Magische Winterwandeling in Machelen-aan-de-Leie”

ZULTE – Op zaterdag 16 en zondag 17 december wordt de Oude Leiearm in Machelen-aan-de-Leie omgetoverd tot een betoverende locatie voor het unieke lichtspektakel “Eau Revoir”. Dit evenement belooft niet alleen een visueel spektakel te worden, maar ook een uitnodiging om te genieten van de gezellige sfeer, verrukkelijke hapjes en verfrissende drankjes.

Lichtspektakel: “Ode aan het water”

Op zaterdag 16 december wordt er gestart van 18.00 tot 22.15 uur (laatste voorstelling om 22.00 uur) en op zondag 17 december tussen 18.00 en 20.15 uur (laatste voorstelling om 20.00 uur).  Het hoogtepunt van het evenement is het lichtspektakel “Ode aan het water”, dat zich afspeelt langs de Oude Leiearm. Het fantastische verhaal achter deze adembenemende lichtprojectie is alvast voor de bezoekers een meeslepende ervaring beleven.

Sprookjesachtige videoprojectie

“In een sprookjesachtige videoprojectie op een waterscherm wordt een poëtische reis gemaakt over en door het water van de Leiestreek.”, legt  Bianca Declerck van toerisme Zulte uit, “We zien beelden die geïnspireerd zijn op de rustgevende natuur èn het bruisende leven in de steden. Van kabbelend water en wapperende planten, prachtige insecten en wonderbaarlijke vissen, naar de spelende mens, samen dansend en proostend op het leven. Cultuur en natuur komen met andere woorden samen in één magisch geheel.   Om het verhaal van de Leiestreek tot leven te wekken, werden kleurrijke en contrastrijke visuals ontworpen. Een organische mix van handgetekende lijnen, 3D animaties en menselijk silhouetten.  Een stijl die opgewekt en vrolijk is zonder kinderachtig te zijn.  De visuals die te zien zullen zijn, zijn allemaal geïnspireerd op de Leiestreek, refereren aan de natuur of het stadsleven, maar zijn tegelijkertijd ook magisch en fantasievol.  De animatie wordt ondersteund door een soundtrack, waarin de geluiden van de omgeving naadloos samenvloeien met tonen van  instrumenten, langzaam opbouwend tot een kolkende climax.”

Magische Winterwandeling

Tevens kan er ook gewandeld worden op zaterdag en zondag.  Deze wandeling gaat van start om 16.00 uur vanaf Huis De Leeuw gelegen Machelen Dorp 7 en eindigt op het pittoreske Roger Raveelplein en is 4 kilometer lang.  De route is zorgvuldig uitgestippeld door het feest- en cultuurcomité van Machelen en voert je door het prachtige Leie- en kunstdorp.

De organisatie berust in de handen van Toerisme Leiestreek, in samenwerking met de gemeente Zulte en het Feest- en Cultuurcomité van Machelen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws