BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Gentse handelaars slaan handen in elkaar tegen honger op school

GENT – Nog tot eind januari verenigen KAA Gent, PuurGent, Cadeaubon Gent, meer dan 50 Gentse bedrijven én de start-up Swave zich achter één doel: zo veel mogelijk lege brooddozen vullen op school.

Eén op de vier kinderen gaat met een lege of ongezonde gevulde brooddoos naar school. Het project Brooddoosnodig van de Gentse vzw Enchanté voorziet daarom 24 Gentse scholen regelmatig van voedzame maaltijden en tussendoortjes.

Om dit project te ondersteunen, slaan verschillende Gentse partners nu de handen in elkaar. De actie is nog maar net begonnen en heeft al meer dan 2000 brooddozen gevuld. “Een mooie start,” zegt Kim Swyngedouw van Enchanté.

Hoe werkt het?

Lege brooddozen op school vullen en tegelijk zelf een mooie deal doen? Het concept is eenvoudig: meer dan 50 Gentse handelaars bieden tot eind januari snacks en drankjes aan die je voor zachte prijzen kan kopen via de app Swave. Daarnaast schenken handelaars een percentage van je aankopen in hun winkels. Dat gebeurt automatisch terwijl je betaalt met je bankkaart of Payconiq.

Deals met tot 90% korting

Ook de Gentse horecamonumenten Charlatan en Trollekelder stappen graag mee in dit project. Klanten kunnen bijvoorbeeld een streekbier kopen in de app voor amper 1 euro, geldig wanneer je een tweede drankje bestelt.

“Waarom wij deelnemen aan de actie? Brooddoosnodig doet in Gent geweldig werk”, zegt zaakvoerder Gerald Claes van Charlatan. “Als één op de vier kinderen met honger op school zit, dragen we graag ons steentje bij. “En al zeker als zoveel andere horeca-collega’s ook meedoen.”

Dat geldt ook voor Sara van koffiebar BOON. “Voor iedere 90 euro die mensen bij ons spenderen, vullen we één brooddoos. We ondersteunen de projecten van vzw Enchanté al langer. Het feit dat alles automatisch verloopt maakt het voor ons en ons personeel heel eenvoudig. Een topinitiatief!”

Voordelen voor bedrijven

Ook niet-horecazaken doen mee, zoals het Gentse chemiebedrijf Christeyns: “Dankzij onze bijdrage kregen al onze medewerkers ook 10 gratis consumpties”, vertelt Lieve Keppens. “Tegelijk motiveren we onze mensen om zelf mee te doen. Via een notificatie kunnen we ook nog eens onze vacatures in de kijker plaatsen. En dat terwijl we intussen al 500 brooddozen hebben gevuld.”

“Bedrijven die willen doneren en hun personeel belonen, kunnen zich aanmelden tot 31 januari”, zegt Jencey Provoost, zaakvoerder van start-up Swave. Het bedrijf dat de meeste brooddozen vult per werknemer, mag bovendien een ‘Cadeaubon Gent’ ter waarde van 250 euro verloten.”

Een gratis consumptie voor iedereen

Om mensen aan te moedigen om deel te nemen, krijgt iedereen die de app Swave downloadt gratis één consumptie bij een van de 50 handelaars. Ketens als C&A, HEMA, Yves Rocher en Holland and Barrett zetten mee hun schouders onder de actie door kaartjes uit te delen aan hun klanten.

Ook fans van KAA Gent profiteren mee. “Vanuit onze sociale doelstellingen steunen we graag elke actie die Gentse jongeren vooruit helpt,” zegt commercieel manager Tyas Kastelijn. “De eerste 1.200 fans ontvingen voor de thuismatch tegen RWDM een gratis biertje of frisdrank. Via een speciale QR-code krijgen ze zelfs 3 gratis consumpties bij Gentse handelaars.”

Help ook mee om honger van de schoolbanken halen door voordelige deals te doen en krijg een gratis consumptie, via de app Swave. Download ‘m nu via de App Store of Google Play.

Link naar Google Play Store (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=be.swave&hl=nl&gl=BE 

Link naar App Store (iPhone): https://apps.apple.com/be/app/swave/id1530781870?platform=iphone 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving