BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Grote ravage aan “Kapel der Goede Dood” na zware botsing op kruispunt

BESELARE – Vrijdagvoormiddag omstreeks 10.20u kwam het tot een zware botsing op het kruispunt Potteriestraat – Geluwestraat te Beselare, deelgemeente van Zonnebeke. Door de klap werd één van de wagens tegen de kapel gekatapulteerd.

Volgens de vaststellingen van politiezone Arro Ieper betrof het een 36-jarige zwangere vrouw en haar 41-jarige partner uit Roeselare. Beiden werden lichtgewond afgevoerd naar AZ Delta in Roeselare, De andere bestuurder, een 24-jarige man uit Zonnebeke werd overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

“Kapel der Goede Dood”
De kapel, genaamd “Kapel der Goede Dood”, staat samen met de achtergelegen woning op de lijst van bouwkundig Erfgoed. De kapel werd in 1920 heropgebouwd en is gewijd aan Jozef en Barbara, beschermheiligen voor een goede, maar ook tegen een haastige dood. De vooroorlogse kapel werd omstreeks 1825 gebouwd, naar verluid wegens veelvuldige en plotse sterfgevallen in het dorp Beselare.

De kapel raakte zwaar beschadigd. De voorgevel, gietijzeren kruis en deels beglaasde korfboogdeur werden vernield en de zijgevels zijn gebarsten.

Beide wagens werden getakeld en Brandweer Westhoek ruimde de brokstukken op en ontfermde zich over de zwaar beschadigde kapel.

botsing op het kruispunt Potteriestraat - Geluwestraat te Beselare
Foto: FVL
botsing op het kruispunt Potteriestraat - Geluwestraat te Beselare
Foto: FVL

Oudere berichten gelinkt met: “Beselare”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en