BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Herbruikbaar servies tijdens Gentse Winterfeesten

GENT – De Gentse Winterfeesten, van 7 tot en met 31 december, kiezen voor een waarborgsysteem met herbruikbaar servies. Organisator Look I Like heeft herbruikbare bekers gekocht en veel eetstandjes zullen werken met herbruikbare borden en kommen. Alles wordt ter plaatse gewassen in een wasstraat.

Op het Emile Braunplein is winterbar ‘Chez Babette’ terug van de partij, op de Korenmarkt werd een nieuwe ‘Schirmbar’ of feestpaviljoen geïnstalleerd, voor de jongsten is er kinderanimatie, o.a. de gekende kerstboom draaimolen. Bezoekers kunnen opnieuw genieten van een ritje op het reuzenrad of een toertje op de grootste mobiele Belgische openlucht rolschaatsbaan.

"Een warme choco of wat rolschaatsen, en dat allemaal steeds duurzamer... Met de Winterfeesten maken we het in de donkerste en koudste periode van het jaar toch hartverwarmend gezellig in  Gent."   Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Duurzaam

Nieuw is dat de Gentse Winterfeesten deze keer voluit voor herbruikbaar servies gaan. Organisator Look I Like investeerde in herbruikbare bekers, kommen, borden en bestek. Die worden verzameld in drie inwisselpunten en worden ter plaatse gewassen in een wasstraat ‘backstage’ op het Sint-Baafsplein. Op die manier is er minder transport nodig én is er tegelijkertijd minder afval. Plastic verpakking en blikjes worden op de Winterfeesten niet meer gebruikt. Voor take-away en voor bepaalde snacks worden wel nog papieren of kartonnen verpakkingen meegegeven.

Er zijn ook heel wat lokale handelaars aanwezig op de verschillende standjes. De Gentse handelaars kan je herkennen aan het logo met het draakje.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws