BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Johan Bossuyt zet zich al 30 jaar in voor het Braderiecomité

KUURNE – Johan Bossuyt is al 30 jaar een toegewijd lid van het Kuurnse Braderiecomité, waaronder reeds diverse jaren als voorzitter.  In 1993 trad hij toe tot het comité op aanraden van zijn echtgenote en nam meteen een actieve rol aan bij de organisatie van verschillende activiteiten.

Het Kuurnse braderiecomité mocht vorig jaar 62 kaarsjes uitblazen en heeft een lange traditie als het gaat om het organiseren van evenementen. Enkele bekende evenementen die door het comité worden georganiseerd zijn onder andere de zomerbraderie, het bonnenboekje, de koopactie en de straatanimatie tijdens de Ezelsfeesten en de Kerstmarkt. Na negen jaar voorzitterschap van Benedikt Devos nam Johan Bossuyt vorig jaar opnieuw de functie van voorzitter op zich, nadat hij deze functie eerder tot 2013 had bekleed.

Continuïteit en vernieuwing

“Na mijn toetreding tot het Braderiecomité ben ik al snel voorzitter geworden”, opent Johan Bossuyt. “Ik volgde Eddy Lafaut op en heb geprobeerd de basis die hij binnen de vereniging had gelegd voort te zetten. Na een paar jaar moesten we echter op zoek naar nieuw bloed om ons bestuursteam te versterken. Het grootste deel van het toenmalige team is overigens nog steeds actief binnen het comité tot op de dag van vandaag.”

Trouw aan oorspronkelijke doelstellingen

Het Braderiecomité is altijd trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke doelstellingen, zoals het fungeren als een volwaardige gesprekspartner bij besprekingen met het gemeentebestuur en het behartigen van de algemene belangen van de Kuurnse handelaars. Daarnaast hebben ze gedurende het hele jaar een druk programma met verschillende evenementen.  Zo organiseert het braderiecomité de nieuwjaarsreceptie ondernemend Kuurne, geven ze een bonnenboekje uit, organiseren ze samen met de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier de Artmarkt en zomerbraderie, is er in september de koopactie en het braderiekrantje die ze uitgeven, staan ze in voor de straatanimatie en braderie tijdens de ezelsfeesten en organiseren ze binnenkort opnieuw een kerstmarkt. 

Hecht team

“Het Braderiecomité kan dit alles alleen maar bereiken door als een hecht team samen te werken”, gaat Johan Bossuyt verder, “Maar gedurende de jaren waarbij ik lid ben van het comité, zag ik ook langzaam maar zeker de digitalisering zijn intrede zien doen. Er werd een eigen website gelanceerd en papieren documenten werden geleidelijk vervangen door digitale bestanden op de computer.”

Toekomstplannen van Johan Bossuyt

Johan Bossuyt heeft de intentie om nog lange tijd voorzitter te blijven en zo de belangen van Kuurnse handelaars te blijven verdedigen. Hij is vastbesloten om traditie en vernieuwing in evenwicht te houden binnen het Braderiecomité, zodat ze kunnen blijven groeien en zich aanpassen aan de veranderende tijden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online