BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Jumbo verdeelt 3000 euro onder diverse plaatselijke verenigingen

KUURNE – Onlangs mochten 15 plaatselijke verenigingen een cheque ophalen bij het lokale Jumbo-filiaal aan de Ringlaan in Kuurne. Hiermee beoogt supermarktketen Jumbo het lokale verenigingsleven financieel te ondersteunen.

“We zijn trots als eersten in België, samen met het Jumbo-filiaal in Baasrode, dit project te mogen lanceren,” vertelt Guy Buggenhout, de filiaalmanager van het Kuurnse Jumbo-filiaal. “Het project vond zijn oorsprong in Nederland, waar Jumbo al geruime tijd actief is. Dat het nu ook in België is geïntroduceerd, kan alleen maar ten goede komen aan het lokale verenigingsleven, dat we maar al te graag een duwtje in de rug geven.” 

15 verenigingen krijgen financiële ondersteuning

In totaal schreven ongeveer 25 verenigingen zich in, waarvan er uiteindelijk 15 werden geselecteerd. De Orde van de Ezel ontving een cheque van 45 euro, TC Leiemeers kreeg 60 euro, de Ezelinnen 70 euro en Volley Jong Kuurne 80 euro. Het Koninklijk Jeugdatelier, Ouderwerking Pienter en Wijzer, en FCE Kuurne mochten een cheque van 90 euro in ontvangst nemen, terwijl KSA Ambroos 150 euro ontving en Chiro Sint-Michiel Kuurne 165 euro. De Vereniging Zonder Honger Naar Bed werd beloond met 205 euro, terwijl De Branding een cheque van 390 euro ontving. De grootste bedragen gingen naar de Dierenvoedselbank, die 540 euro ontving, en het Dierenasiel Regio Roeselare, dat een cheque van 660 euro kreeg.   Deze bedragen werden toegekend op basis van het aantal “B’tjes” dat elke vereniging ontving in hun bakje in het Jumbo-filiaal. Deze “B’tjes” werden verkregen bij de afrekening aan de kassa door klanten, die op hun beurt deze muntjes konden toekennen aan een van de 15 geselecteerde verenigingen. De Ezelinnen kwamen alvast afgelopen zaterdag hun cheque in ontvangst nemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws