BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Moed en Vlijt duikt in de wereld van de filmmuziek tijdens hun Movie Proms concert op 16 december

KUURNE – Op zaterdag 16 december pakt de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt Kuurne in zaal Kubox uit met een nieuw concert die de naam Movie Proms meekreeg.  Zoals de naam reeds laat vermoeden zal tijdens het concert enkel en alleen maar filmmuziek gebracht worden.  Ook het volwassen popkoor Giocoso onder leiding van Lien Vanhauwaert die 15 maanden terug werd opgericht verleent zijn medewerking aan het concert.

Met deze Movie Proms heeft het 50 leden tellende volwassen popkoor Giocoso meteen zijn eerste samenwerking te pakken.   “Het gaat om een gastoptreden waarbij we enkele bekende filmnummers waaronder Skyfall, Shallow uit ‘a star is born’, A million dreams uit ‘The greatest showman’ en nog twee andere nummers al zingend mee zullen begeleiden”, vertelt dirigente Lien Vanhauwaert die trouwens ook spelend lid is bij de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt Kuurne, “In dit geheel is Johan Hugelier ons schakelpunt gezien Johan zowel actief is binnen de Koninklijke Harmonie als in ons koor.  Giocoso zingt daarbij twee- en driestemmige popnummers.  Het is alvast even aanpassen om samen met een Koninklijke Harmonie een gezamenlijk nummer te brengen.  Ik had echter nooit durven dromen dat ons volwassen popkoor op een jaar tijd al zo’n dergelijk niveau zou halen!” 

Twee zondagen samen repeteren

Om alles vlekkeloos te laten verlopen werden twee zondagen uitgetrokken om het samenspel tussen de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt Kuurne, volwassen popkoor Giocoso, de majoretten van de koninklijke Harmonie en de drumband op elkaar af te stellen.   Naast de 58 orkestleden worden voor de Movie Proms ook 17 jeugdorkestleden en 50 koorleden ingezet.  “Met uitzondering van Forrest Gump suite koos onze dirigent voor films van na 2000.”, gaat Johan Hugelier, voorzitter van de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt Kuurne die trouwens één van de oudste verenigingen van Kuurne is verder, “Met enige trots kan ik zeggen dat het nu de vierde keer op rij is dat we spelen voor een uitverkochte zaal. Onze vernieuwde jeugdwerking en de samenwerking met het koor zitten daar ongetwijfeld zeker voor iets tussen.  Maar ook onze voorbije concerten met de Romeos en het Nieuwjaarsconcert ter gelegenheid van de start van 900 jaar Kuurne waren eveneens een groot succes.   Voor volwassen popkoor Giocoso is het alvast hun eerste optreden voor het Kuurnse publiek. De grote uitdaging van het concert zit hem echter in het feit dat de muziek perfect synchroon moet worden gebracht met de filmbeelden. Daarom dirigeert onze dirigent tijdens het concert met een clicktrack in zijn oor om perfect te kunnen volgen. Bij het zien van de belden met de muziek zal dat wel duidelijk worden voor het publiek.” 

Eerste repetities reeds in september

De eerste repetities voor deze Movie Proms werden aangevat in de maand september en zitten momenteel in hun eindfase.  Ondanks het prachtige eindresultaat die zaterdag aanstaande zal te horen zijn hangen er ook opnieuw donkere wolken boven het hoofd van de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt Kuurne gezien de harmonie alweer op zoek dient te gaan achter een nieuw repetitielokaal. 

Alweer verhuizen…

“Nadat we de Noote dienden te verlaten en even gelegen ook Bonaerde kwamen we in ons huidige repetitielokaal terecht”, vertelt voorzitter Johan Hugelier, “Maar het gebouw waarin we momenteel repeteren werd verkocht. Ten laatste tegen eind dit jaar moeten we alles verhuist hebben.  Waarnaartoe weten we echter niet!  Ik hoop alvast dat er snel een definitieve locatie kan gevonden worden, zodat zowel onze partituren, instrumenten als onze muzikanten terug een onderkomen hebben om hun ding te doen.   Het wordt nu eindelijk eens hoogtijd dat de gemeente Kuurne zich bewust wordt dat er nood is aan een plaats waar kuurnse vereniging samen en afzonderlijk kunnen repeteren!”  Wie nog hoopte de Movie Proms op zaterdag 16 december in zaal Kubox te kunnen bijwonen moeten we echter teleurstellen gezien alle beschikbare plaatsen in een mum van tijd waren uitverkocht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws