BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nesten verkozen tot grootste Kuurnenaar ooit

KUURNE – In een nokvolle Kubox zijn zaterdagavond de Ku – Awards uitgereikt.  In totaal werden daarbij 15 laureaten verkozen in 15 verschillende categorieën.  Tussen half september en 1 november kreeg de Kuurnse bevolking de mogelijkheid om hun stem uit te brengen in de eerste Ku – Poll.  1113 mensen deden dit effectief en brachten hun unieke stem uit op hun favoriet.   Maar liefst 55% van deze stemmen gingen daarbij naar Nesten. 

Tijdens de show gepresenteerd door Joost Van Huyfte waren er eveneens gastoptredens van Herbert en Lien Vanhauwaert.  Een technisch hoogstandje van hogeschool Howest en de toepassing van artificiële intelligentie leverde dan weer een filmpje op waarin een optreden te zien was van burgemeester Francis Benoit die uit de kleren ging.  Daarnaast werden ook nog diverse komische filmpjes vertoont. 

Tot grootste evenement werden de Ezelsfeesten verkozen.   Alle deelnemende teams aan deze organisatie, waar onder het braderiecomité, de joggingclub, het gemeentelijke feestcomité, de Orde van de Ezel en de gemeente Kuurne, zijn alvast heel tevreden met deze erkentelijkheid.     De titel van beste slager van Kuurne ging naar slagerij charcuterietje en Diedjies werd tot beste dancing van Kuurne uitgeroepen.

De award van beste sportvereniging ging dan weer naar Eendracht Kuurne.  De titel van beste volwassenen vereniging ging naar Okra en beste jeugdbeweging werd Chiro Sint – Michiel.  Uiteraard mocht de Kuurnenaar zich ook uitspreken over het beste Kuurnse bier en daar ging de voorkeur naar ‘Ezel’.  Tot grootste mediafiguur aller tijden werd Piet Huysentruyt verkozen, en beste DJ allertijden was het team achter de 70-80 fuiven. 

Ook boks kampioene Oshin Derieuw viel in de prijzen en werd verkozen tot grootste sportfiguur ooit.  In de categorie zang was er een gedeelde eerste plaats.  Zowel Herbert als Lien Vanhauwaert werden daarbij als laureaat uitgeroepen.  Ook buurtwinkel ‘Bij Dirk’ viel in de prijzen, ondanks waar deze buurtwinkel ooit stond er reeds appartementsblokken zijn verschenen.  De Kuurnse bevolking was duidelijk deze buurwinkel uit het verleden nog niet vergeten en riep hem dan ook uit tot winnaar in de categorie beste buurtwinkel ooit. 

En dan was er nog de categorie grootste Kuurnenaar ooit.  Daarin namen Nesten, Ever meulen en Piet Huysentruyt het tegen elkaar op.  In deze categorie won met grote voorsprong Nesten.  Het waren zijn dochter en zoon, Leonie en Gommaar Delneste, die de KU – nominatie in ontvangst kwamen nemen in naam van hun overleden vader.  Ze waren dan ook heel dankbaar dat hun vader nog steeds zo prominent aanwezig mag zijn in Kuurne.    Na de KU – Awards volgde dan de 70 – 80 Fuif eveneens in zaal Kubox.

Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws