BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Opstart nieuwe innovatieve schoolgebouw GO! De Boomgaard binnenkort van start

KUURNE – In Kuurne staat een opmerkelijke verandering op stapel met de aanstaande bouw van het innovatieve schoolgebouw voor GO! De Boomgaard. Binnen enkele weken gaan de bouwwerken van start, en de verwachtingen zijn hooggespannen. De beslissing om te investeren in dit moderne onderwijscentrum komt voort uit de groei van de school en de behoefte aan vernieuwde faciliteiten.

“Het geplande bouwproject omvat diverse essentiële elementen, waaronder een innovatieve kleuterschool, een ruime turnzaal, kleedkamers, een modern administratief centrum, een atrium en verschillende flexibele werkzones.”; legt Stefaan Carpentier, Directeur van Basisschool De Boomgaard uit, “Bovendien wordt er een brug gerealiseerd die een naadloze verbinding tot stand zal brengen tussen het nieuwe gebouw en het bestaande lagere schoolgebouw. Tegen het voorjaar van 2025 wordt verwacht dat de bouwwerken zullen afgerond zijn. De kleuters zullen dan hun intrek nemen in het nieuwe gebouw, waarna de huidige, deels verouderde infrastructuur langs de boomgaardstraat zal worden gesloopt. Deze ruimte zal worden omgevormd tot een groene speelzone, waarmee de school haar omgeving verrijkt en verbetert.” 

Wijziging hoofdingang

Een opvallende verandering is alvast de verplaatsing van de hoofdingang naar de Vlaskouter, terwijl de toegankelijkheid vanuit de boomgaardstraat en kouterstraat behouden blijft. Deze herpositionering zal bijdragen aan een meer gestroomlijnde en moderne structuur, gericht op de behoeften van de leerlingen en het personeel.  Naast de architectonische vernieuwing wordt er eveneens aandacht besteed aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het nieuwe schoolgebouw zal tevens een aansluiting krijgen op het warmtenet, waarbij gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen om groene energie op te wekken. Bovendien zal een infiltratiebekken worden geïntegreerd om regenwater op een efficiënte manier te beheren.  Het nieuwe schoolgebouw die zo’n 1250 m² groot zal zijn wordt gerealiseerd door de Willy Naessens group.

Nieuw functioneel onderwijscentrum

De transformatie van GO! De Boomgaard in Kuurne belooft niet alleen een modern en functioneel onderwijscentrum te worden, maar ook een school die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Het project weerspiegelt alvast een toewijding aan innovatie en een betere toekomst voor zowel de huidige- als toekomstige generaties leerlingen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Chiro Sint-Michiel

Chiro Sint-Michiel 70 jaar jong

KUURNE – Komend weekend viert Chiro Sint-Michiel zijn 70ste verjaardag. Twee jaar geleden werd de jeugdvereniging nog uitgeroepen tot de grootste werking van West-Vlaanderen, met