BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Professor Ubuntu’: Een Magische Verzoening in de Centrumschool Kerstmusical

KUURNE – Op woensdag 20 en donderdag 21 december komt in de kerstmusical van de Centrumschool de betovering van kerst opnieuw tot leven.  Onder de schijnwerpers staat ditmaal ‘Professor Ubuntu’, een meeslepend verhaal over een professor die de uitdaging aangaat om twee uiteenlopende groepen in een klein dorpje te verzoenen. 

De repetities voor de kerstmusical die de Centrumschool jaarlijks opvoert zijn momenteel volop aan de gang.  Naast heel wat enthousiaste leerlingen die elk hun rolletje kregen binnen deze kerstmusical, zorgt het 50-koppig schoolkoor ‘De Mariveertjes’, die bestaat uit leerlingen van het derde tot het vijfde leerjaar, dan weer voor de nodige muzikale ondersteuning.   

Kersthaters en Kerstmakers

‘Professor Ubuntu’ brengt het verhaal van de Kersthaters en de Kerstmakers die loodrecht tegen elkaar staan.  Het scenario werd bewerkt door meester Bregwin Veys, die eveneens ook de algemene regie leidt.  “Aan de ene kant zijn er de kersthaters, vastbesloten om alles wat met kerst te maken heeft te saboteren, terwijl aan de andere kant de kerstmakers staan, die niets liever doen dan feest, sfeer en gezelligheid brengen tijdens de kerstperiode.”, opent Bregwin Veys, “Om te weten te komen of professor Ubuntu zal worden gesaboteerd of dat hij erin zou slagen om de mensen in het dorp samen te brengen komen de bezoekers te weten tijdens de kerstmusical zelf.  Tijdens zowel de repetities als de voorstelling zelf wordt ik bijgestaan door meester Tonny Maelfait, die niet alleen de regie assisteert maar ook de muzikanten begeleidt. De choreografieën worden tot leven gebracht door juf Klaartje Secember, terwijl de kostuums en inkleding worden verzorgd door juf Elise Vanoverbeke en juf Mieke Vercaemer. De technische aspecten van licht en geluid worden dan weer deskundig beheerd door meester Johan Mesdag, die ondanks zijn pensioen nog steeds actief betrokken is bij de school. Uiteraard mogen we ook niet onze deelnemende leerlingen vergeten en ons schoolkoor die de uiteindelijke sterren zijn van onze kerstmusical!”   

Decor in de vorm van een woonwagen

Ook dit jaar kon de Centrumschool opnieuw beroep doen op de Kuurnse Kunstkring en de getalenteerde handen van Dominic Decabooter die voor het decor zorgden in de vorm van een unieke woonwagen.  ‘Professor Ubuntu’ wordt opgevoerd op woensdag 20 december om 18 uur en 20 uur in de feestzaal van de Centrumschool. Na de voorstelling is er een gezellige kerstmarkt met drankjes en hapjes, georganiseerd door de ouderraad. Voor degenen die de voorstelling niet kunnen bijwonen op woensdag, is er een extra voorstelling op donderdag 21 december om 10 uur.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit magische spektakel zijn verkrijgbaar voor 7 euro op het schoolsecretariaat of kunnen op de avond zelf aan de deur worden aangeschaft.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op