BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Provinciaal Archeologisch Museum Ename doet eind 2023 het licht uit

OUDENAARDE – Na 25 jaar sluit PAM Ename eind dit jaar de deuren. Het is een van de twee provinciale locaties in Ename (Oudenaarde). De Provincie Oost-Vlaanderen zal zich vanaf 2024 volop concentreren op de heropening van het Erfgoedcentrum aan het Archeopark met onder meer een nieuwe tentoonstelling en een familieparcours. 

Het was met Open Monumentendag in september 1998 dat PAM Ename opende. Nog tot en met 22 december toont het op een interactieve en boeiende manier het relaas van 1.000 jaar geschiedenis van een kleine gemeenschap aan de boorden van de Schelde.

2024

Het PAM Ename de deuren sluit dan wel de deuren, maar erfgoeddorp Ename blijft geopend. Je ontdekt er de erfgoedtroeven van de gemeente al wandelend met de Erfgoedsprokkel ‘Erfgoedparels Ename of de langere wandeling Spoorzoekers op wandel’. Ook voor klassen en groepen blijft er steeds een educatief aanbod.

Achter de schermen werkt de Provincie Oost-Vlaanderen intussen verder aan de heropening van het Erfgoedcentrum tegen de zomer.

Je kan de vorderingen volgen op de Facebookpagina van Erfgoedsite Ename. Het is onder meer uitkijken naar een nieuwe tentoonstelling over de boeiende wereld van de erfgoedzorg, met Ename in een glansrol.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Samenleving
Kleine ka gaat op tournee

Kleine ka gaat op tournee

OUDENAARDE – Gelegenheidscollectief Kleine ka trekt er weer op uit en schenkt opnieuw de opbrengsten aan goede doelen. Met ZINKGAT brengen zij een knotsgekke komedie,