BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Voorbereidende werken aan kruispunt Kezelberg (N32) in Wevelgem starten op 8 januari 2024

MOORSELE/WEVELGEM – Op 8 januari 2024 starten de voorbereidende werken op het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat. Zo kan de eigenlijke herinrichting van het kruispunt later vlot van start gaan. De voorbereidingen duren tot en met eind januari. Tijdens de werken rijdt doorgaand verkeer in beide richtingen voorbij tijdelijke verkeerslichten.

Het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat wordt veiliger ingericht voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer. Zo wordt het kruispunt overzichtelijker, met verkeerslichten, en middeneilanden. Alle fietspaden worden ook vernieuwd en de bushaltes in beide richtingen worden omgevormd tot toegankelijke bushaltes. Ondergronds wordt er gescheiden riolering aangelegd.

Om de herinrichting van het kruispunt vlot te laten verlopen, worden er eerst sonderingen uitgevoerd. Die sonderingen helpen de nutsmaatschappijen de exacte locatie en ligging van hun leidingen te bepalen. Zo worden de nutswerken, die voorafgaand aan de herinrichting worden uitgevoerd, in detail voorbereid.

De sonderingen starten op maandag 8 januari en duren als alles vlot verloopt, tot en met eind januari. Zodra de sonderingen uitgevoerd zijn, kan de planning van de nutswerken opgemaakt worden.

Hinder tijdens sonderingen

Tijdens de sonderingen zal doorgaand verkeer op Kezelberg beurtelings voorbij de werfzone rijden via tijdelijke verkeerslichten. Aan de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Lokaal verkeer naar de Ieperstraat volgt een korte omleiding. Fietsers richting Moorslede fietsen ter hoogte van de werf op het fietspad in de andere richting; voor fietsers richting Menen is er geen hinder.

Nutswerken en herinrichting van kruispunt later

De nutswerken en de herinrichting van het kruispunt van Kezelberg met de Ieperstraat kunnen dan later starten. De exacte startdatums van zowel de nutswerken als van de herinrichting zijn op vandaag nog niet gekend.

Meer weten doe je hier

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken