BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

21-jarige boef met diverse diefstallen in de regio op zijn kerfstok gevat en aangehouden

KORTRIJK/KUURNE/HEULE – De verdachte die afgelopen weekend de St.-Katharinakerk in Kuurne, de sportdienst op het sportpark in Kuurne, en de Pienterschool binnendrong, is gearresteerd. Het betreft een 21-jarige man uit Kuurne die sinds 1 januari betrokken is bij verschillende inbraken.

Naast deze incidenten wordt de verdachte ook gelinkt aan de diefstal in de kerk van Heule, waarbij de offerblokken werden opengebroken, de inbraak in de kapel op de Warande in Heule, de inbraak in een kapelletje in de Groenestraat in Kortrijk, de diefstal van een elektrische fiets in Kuurne, de diefstal uit de kleedkamers tijdens een voetbaltoernooi in Kuurne en de diefstal op een bouwwerf in Kortrijk. Bij al deze incidenten veroorzaakte de dader ook telkens aanzienlijke schade.

In de St.-Katharinakerk werd niet alleen de offerblok opengeslepen, maar raakte ook het tabernakel ernstig beschadigd. De sacristie werd eveneens achtergelaten in complete wanorde. Dezelfde chaos volgde de daaropvolgende nacht in de gemeentelijke Pienterschool en de sportdienst.

Zondag slaagde een patrouille van de politiezone Vlas erin de verdachte te arresteren. De man werd dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot de 21-jarige verdachte aan te houden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws