BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Samenleving

Erkentelijkheidstrofee uitgereikt aan Kuurnenaar Marc Verhaeghe

Op verkoren maandag overhandigde Baron Hugo Vandamme de erkentelijkheidstrofee aan Marc Verhaeghe in de raadzaal van het gemeentehuis te Kuurne.

Het is al een jarenlange traditie dat de Orde van de Ezel op Verkoren Maandag de Trofee van Erkentelijkheid uitreikt aan iemand die zich dagelijks belangloos inzet voor de Kuurnse gemeenschap. Volgens Carl Verheecke, de Grootmeester van de Orde van de Ezel, gaat de trofee dit jaar naar iemand die in stilte veel heeft betekend en nog steeds klaarstaat voor iedereen, maar toch opgemerkt werd door de Orde.

De uitreiking van de erkentelijkheidstrofee 2024, een glimmende, sterke en veilige ezelshoef, die een dienende hand schraagt in zijn helpen dragen van de lasten van de medemens, werd dit jaar echter gedaan door Baron Hugo Vandamme, de voormalige werkgever van Marc Verhaeghe bij Barco. Ondanks de drukke agenda van de Baron, maakte deze graag tijd vrij voor deze bijzondere uitreiking. 

Bezige bij

Marc Verhaeghe is een echte Kuurnenaar en is gehuwd met Lieve Vanwijnsberghe.  Het koppel heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Naast zijn professionele carrière bij Barco, was Marc Verhaeghe ook actief betrokken bij het verenigingsleven in Kuurne. Hij was onder meer hoornist bij de Harmonie van de Kuurnse Gilden, lid van het oudercomité van Spes Nostra, en speelde een belangrijke rol bij de mini-ondernemingen van Spes Nostra Kuurne. Daarnaast was hij ook lid en voorzitter van het schoolbestuur van de Vrije Lagere school Kuurne, secretaris van de vzw KOKIMMO, lid van de Pastorale Ploeg Sint-Michiel, schatbewaarder van de kerkfabriek Sint-Pieter, bestuurslid van vzw De Bron Harelbeke, lid en secretaris van de Heemkundige Kring Cuerna, en een heemkundig onderzoeker die een digitale stamboom kan presenteren die teruggaat tot het jaar 1600.

Kunstwerk ‘De Helpende Hand’

De winnaar van de erkentelijkheidstrofee ontvangt elk jaar een bronzen kunstwerk genaamd ‘De Helpende Hand’, gemaakt door medemember John Nosseda, als stimulans om door te gaan.  Maar dit jaar was het eigenlijk een gedeelde trofee gezien Marc de overtuiging deelt dat deze onderscheiding niet uitsluitend aan hem toekomt, maar evenzeer aan zijn toegewijde echtgenote, Lieve Vanwijnsberghe, en in een bredere zin aan alle personen die zich dagelijks inzetten binnen het vrijwilligerswerk.  Daarom kreeg zijn echtgenote een klein ezeltje overhandigd dat is gemaakt door straatkinderen in Nicaragua.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online