BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Fietslichtcontrole door Politie in Kuurne

KUURNE – Fietslichtcontrole aan Tramstatie Kuurne: Meerderheid fietsers in orde, maar aandachtspunten voor enkele leeftijdsgroepen

Vanmorgen vond er een fietslichtcontrole plaats door de Politiezone Vlas dit aan de Tramstatie in Kuurne. De resultaten tonen overwegend positieve cijfers, aangezien dan 95% van de 403 gecontroleerde fietsers in orde was met de verlichtingsregels.

Van de 403 gecontroleerde fietsers bleken er 18 niet in orde te zijn wat betreft hun verlichting. Dit betekent dat meer dan 95% van de fietsers wel goed verlicht op pad was, wat een bemoedigend resultaat is. De autoriteiten deelden echter boetes, processen-verbaal en waarschuwingen uit aan degenen die niet voldeden aan de verplichtingen.

  • 1 onmiddellijke inning (+18 jaar): Voor fietsers boven de 18 jaar die betrapt werden op onvoldoende verlichting, werd direct een boete opgelegd. Dit toont aan dat de autoriteiten de verkeersveiligheid serieus nemen en onmiddellijke consequenties toepassen.
  • 4 processen-verbaal (16-18 jaar): Vier fietsers in de leeftijdscategorie van 16 tot 18 jaar kregen een proces-verbaal.
  • 9 jongerenprocessen-verbaal (12-16 jaar): Bij jongeren tussen 12 en 16 jaar werden negen processen-verbaal opgemaakt.
  • 4 waarschuwingen (-12 jaar): Vier kinderen onder de 12 jaar die niet aan de verlichtingsregels voldeden, kregen een waarschuwing. Hier komt de nadruk te liggen op preventie en educatie om de jongste fietsers bewust te maken van het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Hoewel de meerderheid van de fietsers aan de Tramstatie in Kuurne voldeed aan de verlichtingsregels, benadrukken de resultaten de noodzaak van voortdurende inspanningen op het gebied van voorlichting en handhaving. Met name de aandacht voor jongere fietsers is essentieel om de verkeersveiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat deze groep, samen met alle andere weggebruikers, veilig en goed verlicht deelneemt aan het verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws