BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Goede start van het Olympisch jaar: Emma Plasschaert knap 3e op het WK ILCA 6 zeilen in Mar del Plata

Goede start van het Olympisch jaar: Emma Plasschaert knap 3e op het WK ILCA 6 zeilen in Mar del Plata

MAR DEL PLATA – Emma Plasschaert pakt knap brons op het WK in het Argentijnse Mar del Plata. Het was een uitdagende week waarbij hevige regenval en onweer meermaals het wedstrijdschema verstoorden. Emma zette in de kwalificatieraces een zeer constante serie neer en begon als 9e aan de finale races in de gold fleet.

Zij kwam de eerste dag van de gold fleet niet goed uit de startblokken en was op achtervolgen aangewezen. Met een 19e en een 20e plaats ging ze de laatste dag als 10e in.  Emma had een goede laatste dag en klom met een 13e, een 5e en een 2e plaats in de races naar de 4e positie in het klassement. Het podium in zicht.

Goud al weggekaapt

Het goud was al weggekaapt door de Deense Anne-Marie Rindom, maar de strijd om zilver en brons was erg spannend. De Amerikaanse Charlotte Rose ging als 2e de medalrace in met 56 punten, gevolgd door de Zwitserse Maud Jayet en Emma met elk 70 punten. Emma had niets te verliezen, vermits haar 4e positie al verzekerd was door een voorsprong van 20 punten op de eerstvolgende concurrente.

Medalrace

De medalrace was erg uitdagend in lichte omstandigheden. Emma zeilde een zeer goede race en werd 4e, ruim voor de Zwitsere Maud Jayet en pakte zo het brons.
 
De 4e WK medaille voor Emma, na goud in 2018 en 2021 en brons in 2022. Een goede start van het Olympische jaar.

Meer informatie over het evenement kan terug gevonden worden via de officiële website van het WK, het Instagram kanaal van het WWSV Sailing Team en de WWSV Topsport website.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws