BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Herinrichting gemeenteloket Wevelgem

Herinrichting gemeenteloket Wevelgem

WEVELGEM – De werken voor de aanpassing van het Wevelgems gemeenteloket zijn gestart. Binnenkort merkt de burger, de eerste veranderingen. Het gemeenteloket, de bibliotheek en het sociaal huis moeten drie open huizen zijn, waar de inwoners met al hun vragen terecht kunnen. Ook zonder afspraak zijn mensen welkom aan het onthaal. Indien noodzakelijk wordt dan samen bekeken wanneer een afspraak mogelijk is.

Waar mogelijk, krijgen inwoners, aan het onthaal, zonder afspraak, de nodige documenten. Voor bepaalde vragen of handelingen, is expertise nodig en is werken op afspraak beter voor iedereen beter. “Toch willen we vooral een open huis zijn waar inwoners met alle vragen terecht kunnen. Met een vernieuwde look hopen we dat nog meer uit te stralen”, zegt Kevin Defieuw, schepen van Burgerlijke Stand. 

Wevelgem biedt inwoners open huis

Het streven naar een open huis beperkt zich uiteraard niet tot de voordeur. De onthaalbalie krijgt een centrale plaats. De overige dienstverlening zal, in een waaiervorm, rond dit onthaal opgesteld worden, zodat de bezoekers meer over de volledige ruimte gespreid worden. Dit draagt bij aan een open gevoel, voor zowel de medewerkers als de bezoekers.

Gefaseerd werken voor continue dienstverlening

Het bureau aan de linkerkant werd reeds ontmanteld. In een eerste fase wordt dit bureau aangepakt, zodat de telefonie en de backoffice van het onthaal hier gehuisvest kunnen worden. Na de eerste fase kan de rechterkant – waar het fysieke onthaal zat – worden verbouwd. Tijdens de werken zullen bezoekers, het onthaal, tijdelijk, in de huidige loketten bevolking, terugvinden. In de latere fases wordt het plafond vervangen, de vloer uitgebroken en vervangen door tegels met parketlook, de elektriciteit ook vernieuwd. Er komt nieuw meubilair waar nodig en het geheel krijgt finaal ook een nieuwe lik verf. 

Het einde van de werken is gepland in mei 2024 en wordt volledig uitgevoerd door de gemeentelijke gebouwendienst. Die equipe leverde in 2023 al mooi werk, in de schepenzaal van het gemeentehuis en toonde ook een sterk staaltje vakmanschap, bij de integratie van de bibliotheek en het cultuurcentrum.

Concreet

Behalve een andere toegangsdeur en een aangepast centraal onthaal, zullen er ook meer loketten voor de dienst Bevolking zijn. De meerderheid van de bezoekers komt namelijk voor deze dienst langs. In 2023 waren dat 11.380 hoofden. Bovendien wordt er een nieuw loket voorzien, want het woon- en energieloket komt er op het gelijkvloers bij. Hier zullen inwoners terecht kunnen voor renovatiebegeleiding, maar ook voor informatie over en hulp bij woonpremies, groepsaankopen, leningen, leegstand…

Gemeenteloket, Vanackerestraat 12, 8560 Wevelgem

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en