BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen

Jarige musicalvereniging bewerkt romantische komedie van William Schakespeare

Jarige musicalvereniging bewerkt romantische komedie van William Schakespeare

MIDDELKERKE – Musicalvereniging Starlight Musical Productions vzw uit Middelkerke wordt dit
jaar een heuse tiener en mag 15 kaarsjes uitblazen. Hun jongste productie past volledig in dit plaatje. De vereniging legt momenteel de laatste hand aan een bewerking van een komedie van William Shakespeare.

Een Midzomernachtsdroom, het enige stuk naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een reeds bestaand werk, heeft alles van een sprookjesachtig liefdesverhaal: verliefdheid, humor, misverstanden, een magisch bos vol elfen en een … eind goed, al goed.

Bestuurslid Viktor Quataert schreef het opgefriste, meer hedendaagse musicalscript.

Niet aan proefstuk toe

De mensen achter Starlight zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. De voorbije 15 jaar gingen ze om de 2 jaar resoluut voor eigen adaptaties van gekende werken. Het begon met Peter Pan (J.M. Barrie). Dan volgden De Blauwe Vogel (M. Maeterlinck), De Avonturen van Tom Sawyer (M. Twain), Reinaert (Van den vos Reynaerde) en Joelia (van bestuurslid Koen Appels). Oliver (Ch. Dickens) van Frieda Vanslembrouck & Johan Bouttery was een uitzondering op de regel vanwege tijdsgebrek.

In 2024 brengt Starlight Musical Productions vzw hun zevende musical in een regie van Frederic Mylle, een oud-bestuurslid die destijds de vzw verliet om zelf weer meer op het podium te kunnen staan bij Theater Studio James Ensor.

Tickets voor de tien voorstellingen van Een Midzomernachtsdroom tijdens de krokusvakantie volgende maand in Centrum De Branding in Middelkerke zijn nu te koop via https://tickets.middelkerke.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen