BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Kans op gladheid tijdens de ochtendspits tot vanmiddag

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt weggebruikers aan om al zeker tot vanmiddag erg voorzichtig te zijn als ze het fietspad of de baan opgaan. Momenteel heeft de winterse neerslagzone ons land verlaten maar in de loop van de ochtend verwacht het KMI neerslag in het noordwesten van het land. 

Ook vannacht reden de strooidiensten weer uit op verschillende plaatsen. Hierbij werd 300 ton aan zout en pekel gebruikt. Op vele plaatsen zijn ook nu nog steeds de strooiwagens actief op de baan. Door de sneeuwval kan er op een aantal plaatsen nog sneeuw op de wegen en de fietspaden liggen. Bovendien blijven de wegdektemperaturen al zeker tot vanmiddag negatief. 

Hierdoor blijft er een kans op gladheid bestaan, ondanks de strooiacties van gisteren en afgelopen nacht. Pas daarom je snelheid aan aan de omstandigheden en houd voldoende afstand. Iedereen kan helpen de wegen mee veilig te houden door gladheid te melden in de app van het KMI. Deze informatie wordt onder andere door AWV gebruikt om strooi beslissingen te verfijnen. Raadpleeg vooraleer je de weg opgaat de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) voor de actuele verkeerssituatie op de snelwegen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen