BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne neemt afscheid van zijn dorpsdichter

KUURNE – Gedichtendag valt traditioneel op de donderdag van de Poëzieweek. Vorig jaar op gedichtendag, werd Katrien Bonte aangesteld tot “dorpsdichter van Stad Kuurne”.  Dit gebeurde met een knipoog, aangezien Kuurne tijdens het feestjaar 900 jaar Kuurne toch echt de feestallures uitstraalde van een stad. 

Nu het feestjaar voorbij is, sluit de dichteres, die het jaar opfleurde met teksten, gedichten en speeches, symbolisch de feestboeken en kiest ze gedichtendag als het ideale moment daarvoor. Zo is de cirkel mooi rond.

“Ik probeer volgens de gemoedstoestand van de bezoeker een passend tekstamentje aan te bieden of voor te lezen.”, reageert Katrien Bonte, “Er zijn ook gratis poëziekaarten te verkrijgen in de bib, al dan niet met mijn teksten.”

Hoewel de tijdelijke opdracht van de gemeente voorbij is, is Katrien sinds 2021 zelfstandig copywriter onder de naam ‘Tekstament’.  Ze blijft haar volgers op sociale media en klanten graag bedienen en verwennen met woorden, wervende teksten, quotes en ’tekstamentjes’.

Voor sommigen was het afgelopen donderdag even wachten voordat ze plaats konden nemen in de zetel bij Katrien. Onder het genot van een kopje koffie of thee mocht je dan een gedicht uitkiezen dat Katrien met veel gevoel voorlas. Eerst moest je echter een gedicht selecteren met behulp van vernuftig gevouwen papier en het bijbehorende nummer. De afwezigen hadden opnieuw ongelijk.

Foto’s en tekst Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op