BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurns Theater ontvangen op het gemeentehuis naar aanleiding van hun 50 ste verjaardag

KUURNE – Het Kuurns theater bestaat een halve eeuw.   Vorig jaar werd deze mijlpaal onder andere gevierd door het brengen van de bewerkte toneelproductie ‘Disco Daddy’.  Afgelopen zondag werden voorzitter Lieven Van Speybroeck en zijn team van het Kuurns Theater daarvoor ontvangen op het gemeentehuis.

De geschiedenis van het Kuurne Theater gaat terug tot 8 juli 1973, de dag waarop het toneelgezelschap zijn eerste publieke voorstelling bracht, een evocatie van het werk van Evariste Carpentier ‘de vreemdelingen’, ter ere van 850 jaar Kuurne. In 1974 resulteerde dit in de oprichting van het Kuurns Theater, met Dries Vandekerckhove als eerste voorzitter. Samen met tal van pioniers zorgt het Kuurns Theater al vijftig jaar lang voor een rijke reeks theaterproducties. 

Tal van succesvolle producties

Legendarische regisseurs en acteurs zijn er niet meer bij zoals Paula Lutin, Norbert en Christine Debaveye , Rudy Raes, Hedwige Deblock,…  Enkele van hun meest bekende stukken zijn onder andere “Mevrouw Pilatus”, “Baeckelandt”, “4 kamers met tuin”, “One Flew Over the Cuckoos Nest”, “De Vrouw in de Ochtend”,…  Tijdens de ontvangst op het gemeentehuis afgelopen zondag werden ook Willy Denhaene, als regisseur, acteur en voormalig voorzitter, en Louis Quartier, als decorbouwer, gehuldigd. Zij zijn al vijftig jaar een onmisbare waarde voor het toneelgezelschap.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving