BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Magisch Middelkerk(s)e kerstvakantie

Verwondering en plezier tijdens een drukke kerstvakantie op Magisch Middelkerke

MIDDELKERKE – Al werkte het weer niet mee en bleef een witte kerst uit, toch was de voorbije kerstvakantie in Middelkerke een topper. Met Magisch Middelkerke als sleutel-event beleefden zowel inwoners als vakantiegangers er een gezellig drukke kerstvakantie. De gemeente deelt enkele cijfers.

Met 200.336 ligt het toeristische overnachtingscijfer in Middelkerke 7% hoger dan vorig jaar. Topdag voor overnachtingen in de kerstvakantie was 31 december met 21.764 registraties.

Door 12 regendagen lag het aantal dagjestoeristen lager dan vorig jaar. Dan nog kwamen zo’n 74.100 mensen langs voor een dagje Middelkerke. Kerstdag (5.923 bezoekers) en nieuwjaarsdag (5.709 bezoekers) waren de uitschieters.

Dankzij het hoge aantal overnachtingen, registreerden de toeristische instanties een fractie meer bezoekers tegenover de vorige kerstvakantie. Opvallend is de sterke stijging van buitenlandse bezoekers (+11% ten opzichte van vorig jaar).

Middelkerkse handelaars tevreden

Ook de Middelkerkse handelaars waren tevreden over de afgelopen kerstvakantie. Schepen voor lokale economie Natacha Lejaeghere: “Zeker over de tweede week van de kerstvakantie kregen we positieve signalen. Dat is het moment wanneer heel wat tweedeverblijvers afzakken. Maar ook veel families en vriendengroepen vieren hier de jaarwissel.”

Allen naar Magisch Middelkerke

Aan de hand van enkele verbruikscijfers, bestempelen de organisatoren van Magisch Middelkerke, dit evenement opnieuw als een voltreffer.

Projectverantwoordelijke Bram Opstaele schat, dat er zo’n 30.000 mensen een bezoekje brachten aan het prachtig versierde Normandpark. De technici van het nieuwe lichtspektakel duwden 140 keer op ‘play’ en de mensen van de dienst domein, versierden het Normandpark met 5 lopende kilometer led-verlichting.

De zwierende theekopjes tolden zo’n 5.000 keer en rolden er rond de 50.000 oliebollen over de toonbank van het oliebollenkraam.

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie sprak burgemeester Dedecker 3.500 aanwezigen – met doventolk – toe. Dat betekent evenveel uitgedeelde pakjes friet en minimaal 7.000 pintjes en frisdrank.

“Er was een massa volk”, glunderde burgemeester Dedecker. “Dat voorspelt veel goeds voor komend jaar, want we hebben wel ’t één en ’t ander in petto. Denk maar aan de opening van Silt, of een nieuwe editie van Tien Om Te Zien.”

Succesvolle Colour Light Trail

Ook andere eindejaarsevenementen waren een succes. 1.100 loop- en wandelfanaten brachten tijdens de Colour Light Trail op 29 december licht en sfeer in het centrum van Middelkerke. Om jonge gezinnen leuke knutsel en doe-activiteiten aan te bieden, deelden de baliemedewerkers aan de info-punten toerisme zo’n 1.854 Hupsakeefolders uit.

De feestperiode werd op zaterdag 13 januari in Middelkerke afgesloten met Winterknetters, een geanimeerde kerstboomverbranding.

Heel het jaar door toeristische aantrekkingskracht

Dat Middelkerke ook buiten de zomerperiode aantrekkelijk is voor vakantiegangers en dagjestoeristen is te danken aan het gespreide aanbod over gans het jaar. “Dat is een bewuste keuze, stelt schepen van toerisme en evenementen Tom Dedecker. “Niet iedereen wil het vliegtuig nemen naar zonnige oorden. Ook onze kustgemeente blijft een populaire ‘weekendje-wegbestemming’. We stemmen onze evenementen gericht af op onze inwoners, tweedeverblijvers en vakantiegangers en we hebben een uitgebreid logiesaanbod. Zo kunnen ze gans het jaar terecht in Middelkerke.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws