BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Musical Midzomernachtsdroom in première te Middelkerke

Jarige musicalvereniging bewerkt romantische komedie van William Schakespeare

MIDDELKERKE – Op vrijdag 9 februari 2024 gaat de zevende musical van Starlight Musical Productions vzw in première in Cultuurhuis De Branding. Midzomernachtsdroom, een eigentijdse bewerking van Shakespeares komische sprookje door Viktor Quataert in een regie van Frédéric Mylle.

De musical brengt het verhaal van Hermia die, aan de vooravond van haar zestiende verjaardag, van huis wegloopt. Ze trekt met haar vriendin Lize het grote, gevaarlijke bos aan de rand van het dorpje Stratford in. Bediende Louise praat haar mond voorbij tegen haar ouders en stuurt twee vrienden van Hermia op pad. In het magische bos lopen de 4 jongeren zeer eigenzinnige figuren tegen het lijf waaronder elfen en hun koningspaar Oberon en Titania, tussen wie het al enige tijd niet goed botert. Of dit waanzinnige avontuur het leven van Hermia voorgoed verandert, hangt af van de kracht van de liefde, vriendschap en van een tikkeltje magie.

Eerste musical na de coronaperiode voor Starlight Musical Productions

Midzomernachtsdroom wordt de eerste musical van de 15-jarige vereniging die, na de coronapandemie, zonder enige belemmering voorbereid en opgevoerd wordt. En blijkbaar spraken die vooruitzichten heel veel talentvolle mensen aan. De opkomst voor de audities overtrof de verwachtingen. Opvallend was dat heel veel nieuwe gezichten voor het eerst hun kans waagden. De 36-koppige cast bestaat voor ongeveer de helft uit lokaal en regionaal talent, dat nog nooit eerder bij Starlight Musical Productions meespeelde.

Musical Midzomernachtsdroom – vanaf 9 februari 2024 – Cultuurhuis De Branding Middelkerke – tickets hier

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws