BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Nieuwpoort: veiliger oversteken aan gemeenteschool De Pagaaier

Nieuwpoort: veiliger oversteken aan gemeenteschool De Pagaaier

NIEUWPOORT – Op maandag 29 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een middengeleider op de Brugsesteenweg (N367) in Nieuwpoort, ter hoogte van Sint-Joris. Dankzij die middengeleider steekt schoolgaande jeugd er in de toekomst de weg in twee keer over en verplaatsen zij zich veilig van en naar gemeenteschool De Pagaaier. De werken duren tot eind maart.

Op de Brugsesteenweg in Nieuwpoort, wordt de route van en naar gemeenteschool De Pagaaier beveiligd, door de aanleg van een middengeleider, ter hoogte van het Sint-Jorisplein. Zo steken fietsers hier in de toekomst in twee keer de weg over, plus, een middengeleider remt bovendien ook nog eens het doorgaand verkeer af. Op die manier worden de leefbaarheid en de verkeersveiligheid voor de buurt en de schoolgaande jeugd verhoogd.

Er wordt gewerkt op de Brugsesteenweg tussen huisnummers 85 en 84. Om de middengeleider aan te leggen, wordt het fietspad ook mee opgeschoven. Het aantal parkeerplaatsen langs de Brugsesteenweg blijft maximaal behouden.

Werken vanaf 29 januari

In fase 1, die start op maandag 29 januari, werkt de aannemer aan de zijde van het Sint-Jorisplein. In fase 2 wordt er gewerkt aan de andere zijde van de Brugsesteenweg. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot eind maart.

Tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werken is er beperkte hinder voor het verkeer: er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst aan het begin en het einde van de werfzone. Het verkeer rijdt in beide richtingen zo beurtelings voorbij de werken. Fietsers rijden net als het autoverkeer voorbij de werfzone via de tijdelijke verkeerslichten. Binnen de werfzone kan er tijdens de werken niet geparkeerd worden.

Meer weten

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken