BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ondernemers in Kuurne blijven investeren in de toekomst.

nieuwjaarsreceptie 2024 Kuurne onderneemt

KUURNE – Op donderdag 26 januari organiseerden Bra3 Kuurne Onderneemt, Unizo Kuurne en Bedrijvenpark Kortrijk Noord de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor ondernemers uit Kuurne. Het evenement vond plaats in Salons Vaernewijck.

Tijdens een toespraak van schepen van economie Bram Deloof werden de creatieve plannen van ondernemers voor 2024 besproken, evenals de uitdagingen die zij aangaan en de creatieve strategieën om deze uitdagingen om te zetten in resultaten.

“Ondernemers investeren in de toekomst, creëren werkgelegenheid voor ons allen, zorgen voor welvaart en maken consumptie mogelijk. Als gemeentebestuur kijken we ernaar uit om tijdens de receptie nieuwe contacten te leggen met onze Kuurnse ondernemers. Het is van groot belang dat het bestuur, waar nodig, deel kan uitmaken van het verhaal van de ondernemers. Zonder ondernemers is er geen gemeente,” aldus schepen Bram Deloof.

Vanuit de gemeente wordt actief ingezet om leegstand tegen te gaan en panden op alternatieve manieren onder de aandacht te brengen en te verhuren. In samenwerking met Unizo werkt het gemeentebestuur aan een startersbeleid in Kuurne om nieuwe ondernemers en mensen die overwegen naar een bijberoep over te schakelen, een kans te bieden. In 2024 zet het gemeentebestuur zich in voor een gezamenlijk project waarbij de inwoners van Kuurne op de hoogte worden gebracht van de troeven die het bedrijvenpark te bieden heeft. “Werken in topbedrijven in je eigen gemeente moet als muziek in de oren klinken,” aldus schepen van economie Bram Deloof.

De gemeente Kuurne blijft lokale handelaars ondersteunen met informatie, in samenwerking met lokale partners.

Fotografie: Hendrik

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen