BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Op zondag 21 januari organiseerde Davidsfonds Kuurne, zoals elke jaar, een ‘Toast Literair’

Davidsfonds Kuurne

Tijdens het weekend van 20 en 21 januari zette het Davidsfonds schrijvers en vertellers in de kijker met de 14de editie van Toast Literair. Over heel Vlaanderen organiseerden de afdelingen Davidsfondsactiviteiten die geïnteresseerden kennis lieten maken met verhalen, gedichten, hun schrijvers en fans. Fictie, non-fictie, jeugd en volwassenen, van lezing tot literaire wandeling… voor elk wat wils dus.

In Kuurne was er dit jaar een feestelijk nieuwjaarsontbijt in zaal ’t Senter. Het ontbijtbuffet was ietwat grootser en feestelijker opgezet dan vorige jaren: er werden ter plaatse spiegeleitjes gebakken, er was onder meer zalm, verse fruitsla, Griekse yoghurt, fruitsap en vele soorten brood en pistolets. De aanwezigen hebben hun buikje rond gegeten en waren enthousiast over het vernieuwde en uitgebreide concept.

Na het ontbijt kwam meesterverteller Marcel Vandemaele van de vertelgroep ‘Solfer en Salpeter’ aan het woord. Hij vertelde bijna twee uur lang allerhande humoristische verhalen over toestanden in ziekenhuizen, reizen naar Venetië, lange Mark en grensoverschrijdend gedrag van douaniers. Er werd aandachtig geluisterd maar evenzeer hartelijk gelachen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen